Budete se bez lepku cítit lépe? Zřejmě ano! Ale je dobré nahradit lepkové potraviny umělými bezlepkovými hotovkami plnými éček? Rozhodně ne :) Nedejte se proto strhnout vlnou bezlepkového nadšení - konzumace hromady bezlepkového pečiva, sušenek, těstovin a zákusků vás neudělá ani zdravější, ani štíhlejší! Jak bylo zmíněno v předchozím článku, naprosto nejjednodušší a nejzdravější způsob, jak přejít na bezlepkovou stravu, je zaměřit se na přirozeně bezlepkové potraviny. Tedy maso, rýži, pohanku, zeleninu, brambory, ořechy, hořkou čokoládu, sýry, vajíčka,.. Je toho spousta a vše se dá spolu tak krásně kombinovat, že si na nějaké pečivo po čase ani nevzpomenete! A pak po čase možná zase ano :) Přesně pro tyhle případy jsou tu tyto neskutečně jednoduché a báječně dobré „chlebíky“ - uspokojí chuť na něco křupavéhho a přitom vám nezalepí střeva :) Vyzkoušíte?
číst dál