Pohankové těstoviny s pistáciovým máslem

Napsal Táňa (») ve čtvrtek 21. 5. 2020 v kategorii Obiloviny a přílohy, přečteno: 1430×
img-20200511-102741.jpg

Pohankové těstoviny - jak dlouho jsem je neměla? Přitom jsou tak senzační! Vzhledem k tomu, že se poslední dobou snažím omezovat mléčné výrobky, přemýšlela jsem, co si na ně dát jiného, než cottage :) Volba padla na skvělé 100% pistáciové máslo - a myslím, že od teď se mi po sýru opravdu stýskat nebude :D Tohle je totiž pecka!

Suroviny:

50 g bezlepkových pohankových těstovin

2 vejce natvrdo

2 lžíce másla Nutspread 100% pistácie

rukola 

A to je všechno? Ano, to totiž úplně stačí :) Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě - stačí cca 5 minut. Přidáme k nim vajíčko a pistáciové máslo, posypeme rukolou a podle chuti osolíme. Img-20200511-103959

Jíme teplé nebo studné - obě varianty jsou fajn :-) Opravdu skvělé a jednoduché jídlo, které doporučuji vyzkoušet - pistácie těstoviny neskutečně dobře ochutí a salát není ani suchý, ani mdlý, jenom fantastický :)

Nutriční informace: 

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: ANO

Glykemický index:

Glykemický index těstovin je střední, je proto důležité je nerozvařit - vařit al dente, tj. na zkus. Díky pistáciovému máslu i vajíčkům je jídlo vyvážené a můžete si ho dát jako oběd i lehkou večeři.

Img-20200511-103205

Líbil se Vám recept? Pro více zdravých receptů doporučuji zalistovat v knize Závislá na čokoládě!

https://nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.htmlZavisla-na-sladkostech_30

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a osm