Pohankové těstoviny - jak dlouho jsem je neměla? Přitom jsou tak senzační! Vzhledem k tomu, že se poslední dobou snažím omezovat mléčné výrobky, přemýšlela jsem, co si na ně dát jiného, než cottage :) Volba padla na skvělé 100% pistáciové máslo - a myslím, že od teď se mi po sýru opravdu stýskat nebude :D Tohle je totiž pecka!
Suroviny:
50 g bezlepkových pohankových těstovin
2 vejce natvrdo
2 lžíce másla Nutspread 100% pistácie
rukola
A to je všechno? Ano, to totiž úplně stačí :) Těstoviny uvaříme al dente v osolené vodě - stačí cca 5 minut. Přidáme k nim vajíčko a pistáciové máslo, posypeme rukolou a podle chuti osolíme.
Jíme teplé nebo studné - obě varianty jsou fajn :-) Opravdu skvělé a jednoduché jídlo, které doporučuji vyzkoušet - pistácie těstoviny neskutečně dobře ochutí a salát není ani suchý, ani mdlý, jenom fantastický :)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: ANO
Glykemický index:
Glykemický index těstovin je střední, je proto důležité je nerozvařit - vařit al dente, tj. na zkus. Díky pistáciovému máslu i vajíčkům je jídlo vyvážené a můžete si ho dát jako oběd i lehkou večeři.
Líbil se Vám recept? Pro více zdravých receptů doporučuji zalistovat v knize Závislá na čokoládě!
https://nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html