Dezerty

Podzimní hruškový cheesecake

Táňa (») | 26. 9. 2022 | přečteno: 239× | komentáře: 0
dsc-0072-2.jpgMyslela jsem si, že mi hrušky moc nechutnají,... dokud jsem jednu v sobotu na výletě neutrhla a neochutnala :D Nevím, jak dobré jsou hrušky z obchodu a nehodlám to zjišťovat - momentálně mám posedlost čerstvými hruškami z přírody a zdá se, že se to jenom tak nezmění :D Když už se mi jich doma nashromáždilo množství větší než akorátní, rozhodla jsem se je použít i do cheesecaku. A vyšel naprosto na jedničku! číst dál

Cizrnovo-mrkvový chlebíček

Táňa (») | 22. 5. 2022 | přečteno: 482× | komentáře: 0
dsc-0040.jpgS myšlenkou na carrot cake jsem si pohrávala už dlouho, jen to při chuti na koláč prostě vždycky vyhrál takový ten nejjednodušší "cheesecake" (nebo zapečený tvaroh nebo cheesecake bez těsta nebo tvaroháč - ať už to nazvete jakkoliv). Tentokrát jsem však potkala u Vietnamce plný pytel lehce "unavené" mrkve asi za 5 korun a bylo to jasné - vesmír mi dává znamení :D Kdy jindy než se pustit do pečení mrkvového dortu než teď?  číst dál

Lowcarb perník bez mouky - z jablíček a mrkve

Táňa (») | 25. 4. 2020 | přečteno: 1704× | komentáře: 0
img-20200422-095220.jpgBojíte se ovoce? Taky jsem se bála :) V poslední době mu ale dávám šanci ukázat, co v něm je - a speciálně jablkům z neznámého důvodu přicházím opravdu na chuť. V tomto receptu jsem využila oblíbené kombinace jablek a mrkve, přidala jsem lískooříškové máslo a kakao - a tadá, úžasný perník bez lepku, mléka a bez mouky je na světě. Lowcarb (nízkosacharidový), šťavnatý a vláčný :D Dáte si? číst dál

Proteinový kokosový koláč s višněmi

Táňa (») | 5. 2. 2020 | přečteno: 1785× | komentáře: 0
dsc0030_5.jpgHledáte vynikající a přitom jednoduchý koláč plný bílkovin? Právě jste ho našli! Kyselé višně, sladký kokos a lískooříškové máslo jako bonus - opravdu je to tak skvělé, jak to zní, a nejlepší na tom je, že je to celé z fazolí :-) Hotovo máte za pár minut, takže se do něj pusťte klidně hned! číst dál

Bezlepkové vánoční kostičky s kakaem a mandlemi

Táňa (») | 10. 12. 2019 | přečteno: 1595× | komentáře: 0
dsc0035_6.jpgMáte doma celiaka? Vytvořit výborné vánoční cukroví bez mouky nebylo nikdy snazší! S pomocí lahodné dýně hokkaido a voňavého Mandlového másla Nutspread s perníkem vykouzlíte úžasné kakaové kostičky, které Vám budou pod rukama ujídat i ti, kterým mouka žádný problém nedělá.. číst dál

Dýňový cheesecake s mandlovým máslem

Táňa (») | 5. 10. 2019 | přečteno: 1629× | komentáře: 1, poslední: 28. 4. 2020
dsc0033-kopie.jpgDýně patří k podzimu a cheesecake patří ke každému dni :) Zatímco různé kynuté koláčky, buchty a bábovky mě nechávají úplně chladnou a považuji je za záležitost vhodnou tak na udušení, pořádně vychlazený a šťavnatý cheesecake neodmítnu nikdy :) Dají se dělat na milion variant, nepotřebujete k nim absolutně žádnou mouku a když budete chtít, mohou být i naprosto dietní :D Tento perníkovo-kokosový budete milovat! číst dál

Domácí müsli s oříšky a čokoládou - bez lepku a mléka

Táňa (») | 10. 9. 2019 | přečteno: 1157× | komentáře: 0
dsc0014_2.jpgJak na poctivé a zdravé domácí müsli bez lepku, palmového oleje a dalších příměsí, pouze ze zdravých a poctivých surovin? Vyrobte si ho z pohanky - stačí Vám pouhé čtyři ingredience :) číst dál

Domácí vanilkové mléko

Táňa (») | 27. 2. 2019 | přečteno: 1470× | komentáře: 0
dsc0301.jpgDalší recept, který dokazuje sílu jednoduchosti! Vynikající vanilkový drink bez cukru, bez sladidel a zahušťovadel, hotový za minutku a nesrovnatelně lepší než přeslazená pitíčka z obchodu. Sytá chuť ořechů a vanilky, spousta cenných minerálů a přitom žádná laktóza. Vás ohromí a děti ho budou milovat :) číst dál

Dýňový koláč s vlašskými ořechy

Táňa (») | 30. 1. 2019 | přečteno: 2445× | komentáře: 2, poslední: 19. 4. 2021
dsc0059_3.jpgPokud jde o koláče, mám tři jasné favority, které točím stále dokola. Prvním je kokosový cheesecake - bílý, provoněný vanilkou, plný krémového sýra a kokosového krému Nutspread. Druhým je jeho naprostý protipól: Fazolové čokoládové brownies, černé jak bota a čím hutnější, tím lepší :) No a ten třetí? Barvou je přesně mezi nimi a chuť má natolik fantastickou, že vážně nevím, jestli jej nedát na první místo. Který to je? Přece dýňový s vlašskými ořechy! číst dál

Domácí oříškové mléko

Táňa (») | 20. 9. 2018 | přečteno: 1763× | komentáře: 0
dsc0117-2_2.jpgJak docílit naprosto dokonalé chuti domácího oříškového mléka? Vyrobte si jej jednoduše přímo z oříškového másla! Rostlinná mléka získávají v poslední době na popularitě – ať už domácí nebo přímo kupovaná jako hotový výrobek. Ne vždy je takové mlíčko ovšem tak zdravé, jak se zdá – kupovaná často obsahují sladidla a konzervanty, domácí zase mohou být chuťově poněkud mdlá, pokud nemáme opravdu vynikající zdroj kvalitních a chutných oříšků. Výrobou mléka přímo z ořechového másla Nutspread ovšem zabijete dvě mouchy jednou ranou! Jednak jsou másla Nutspread jako jedny z másla na trhu 100% bez cukru, lepku a aditiv, jednak jsou vyrobena z naprosto prvotřídních ořechů a díky tomu naprosto prvotřídně chutnají :-) A stejná mohou být i vaše domácí mlíčka – stačí k tomu jen mixér a minutka vašeho času.. číst dál

Bezlepkové dýňové brownies

Táňa (») | 11. 11. 2017 | přečteno: 2637× | komentáře: 0
img-20171109-102842.jpgBrownies? Brownies :)! Z čeho všeho jsem je už pekla? Z fazolí, z cizrny, z pohanky, z cukety,.. Podobnými recepty se internet jen hemží - otázkou je, jak mají brownies vlastně vypadat a co mají obsahovat, aby ten název vůbec „směly“ nést? Každopádně brownies z dýně hokkaido určitě nikoho neurazí – minimálně proto, že spolu s vlašskými ořechy se jedná o nádhernou souhru čistých podzimních chutí :) číst dál

Podzimní dýňový pudink s mandlovým máslem

Táňa (») | 25. 9. 2017 | přečteno: 1707× | komentáře: 0
dsc0115.jpgDýňový pudink je pro mě navždy srdeční záležitost :) Psal se rok 2010, když jsem si tento recept zamilovala, byl vlastně prvním impulsem pro založení tohoto blogu a byl především receptem, s kterým jsem jen o pár měsíců později vyhrála soutěž na IDnesu a úžasný kurz vaření pod vedením Romana Pauluse. To, že jej mezitím okopíroval celý internet, na tom vůbec nic nemění - originál je jen jeden a v tomto případě je můj :) Nic ovšem není tak dobré, aby to nemohlo být ještě lepší, že? Dnes tu máme rok 2017 a s ním ještě úžasnější a ještě zdravější verzi tohoto dezertu – s nízkým glykemickým indexem, plnou mandlového másla a podmanivého koření. Dýně je jeden z důvodů, proč milovat podzim – a s tímto lahodným a voňavým pudinkem to platí dvojnásob :) číst dál

Ořechové řezy s kokosovo-cuketovým pudinkem

Táňa (») | 17. 8. 2017 | přečteno: 3229× | komentáře: 0
dsc0063_2.jpgCuketový pudink! Už jste to slyšeli? A ještě bez mléka, zato plný kokosu a zdravý na klouby? A v kabátku z voňavých vlašských ořechů? Ano, to všechno opravdu jde a navíc je to náramně jednoduché :) číst dál

Kokosovo-dýňová zmrzlina bez lepku a mléka

Táňa (») | 19. 7. 2017 | přečteno: 1892× | komentáře: 0
kokosova-zmrzlina-nutspread.jpgKdyž stoupá teplota, stoupá i chuť na zmrzlinu :) Vyzkoušejte moji perfektní variantu bez lepku a mléka! Základem je kokos a dýně hokkaido :) číst dál

Raw pohankový dezert s kakaem a kokosem

Táňa (») | 7. 5. 2017 | přečteno: 1523× | komentáře: 0
dsc0047.jpgPudinky nebo kaše z pohanky jsou velmi oblíbené hlavně u vitariánů – pohanka má totiž oproti jiným přílohám tu výhodu, že se nemusí vařit, stačí ji jen namočit. Co nemusí: vlastně ani nesmí, pokud chcete zachovat všechny cenné látky v ní obsažené! A že vám zrovna tahle surovina moc nevoní? I tak Vám tento dezert maximálně doporučuji – zrovna tady ji totiž vůbec neucítíte.. :) číst dál