Domácí müsli s oříšky a čokoládou - bez lepku a mléka

Napsal Táňa (») v úterý 10. 9. v kategorii Dezerty, přečteno: 294×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinedsc0014_2.jpg

Jak na poctivé a zdravé domácí müsli bez lepku, palmového oleje a dalších příměsí, pouze ze zdravých a poctivých surovin? Vyrobte si ho z pohanky - stačí Vám pouhé čtyři ingredience :)

 Suroviny:

100 g pohanky

4 lžíce 100% lískooříškového másla Nutspread

4 lžíce lískových oříšků

20 g hořké 70% čokolády

 

Proč právě pohanka? Tato geniální a velmi zdravá pseudoobilnina má od přírody lehce oříškovou chuť, kterou právě 100% a voňavé lískooříškové máslo Nutspread neuvěřitelně podtrhne. Díky čokoládě není třeba žádné další slazení – a věřte nebo ne, chutná to naprosto úžasně :)Dsc0028_6

Pohanku namočíme do vody alespoň na 4 hodiny, poté propláchneme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.

Lískové oříšky a čokoládu nasekáme na kousky podle libosti a v míse smícháme s lískooříškovým máslem Nutspread. V této směsi obalíme pohanku, vše rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme do zlatova a do křupava asi 30 minut.Dsc0010_5

Hotové müsli můžeme skladovat ve sklenici v ledničce..Dsc0026_8

.. jíst samotné, s jogurtem, ovocem nebo jak to máme rádi :)

Dsc0014_3

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: NE 

Glykemický index:

Glykemický index tohoto müsli je střední. Namočená pohanka si i po upečení uchovává velké množství vlákniny, navíc je müsli obohacené o spoustu tuků a bílkovin z oříškového másla a hořké čokolády - díky tomu Vás déle zasytí. I tak samozřejmě myslete na to, že jde o energetickou bombu - jako svačinka při sportu je ideální, sníst celý plech po obědě už méně :)

Dsc0029_8

Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Táňa Lišková - Závislá na čokoládě:

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.htmlZavisla-na-sladkostech_17

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a jedenáct