Jak na poctivé a zdravé domácí müsli bez lepku, palmového oleje a dalších příměsí, pouze ze zdravých a poctivých surovin? Vyrobte si ho z pohanky - stačí Vám pouhé čtyři ingredience :)
Suroviny:
100 g pohanky
4 lžíce 100% lískooříškového másla Nutspread
4 lžíce lískových oříšků
20 g hořké 70% čokolády
Proč právě pohanka? Tato geniální a velmi zdravá pseudoobilnina má od přírody lehce oříškovou chuť, kterou právě 100% a voňavé lískooříškové máslo Nutspread neuvěřitelně podtrhne. Díky čokoládě není třeba žádné další slazení – a věřte nebo ne, chutná to naprosto úžasně :)
Pohanku namočíme do vody alespoň na 4 hodiny, poté propláchneme a necháme okapat. Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.
Lískové oříšky a čokoládu nasekáme na kousky podle libosti a v míse smícháme s lískooříškovým máslem Nutspread. V této směsi obalíme pohanku, vše rozložíme na plech vyložený papírem na pečení a pečeme do zlatova a do křupava asi 30 minut.
Hotové müsli můžeme skladovat ve sklenici v ledničce..
.. jíst samotné, s jogurtem, ovocem nebo jak to máme rádi :)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: NE
Glykemický index:
Glykemický index tohoto müsli je střední. Namočená pohanka si i po upečení uchovává velké množství vlákniny, navíc je müsli obohacené o spoustu tuků a bílkovin z oříškového másla a hořké čokolády - díky tomu Vás déle zasytí. I tak samozřejmě myslete na to, že jde o energetickou bombu - jako svačinka při sportu je ideální, sníst celý plech po obědě už méně :)
Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Táňa Lišková - Závislá na čokoládě:
https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html