Bojíte se ovoce? Taky jsem se bála :) V poslední době mu ale dávám šanci ukázat, co v něm je - a speciálně jablkům z neznámého důvodu přicházím opravdu na chuť. V tomto receptu jsem využila oblíbené kombinace jablek a mrkve, přidala jsem lískooříškové máslo a kakao - a tadá, úžasný perník bez lepku, mléka a bez mouky je na světě. Lowcarb (nízkosacharidový), šťavnatý a vláčný :D Dáte si?
Suroviny:
400 g mrkve
2 červená jablka
100 g lískooříškového másla Nutspread
200 ml kokosového mléka
2 lžíce kakaa
2 vejce
1 lžíce koření do perníku
40 g kokosového cukru
Příprava tohoto dezertu snad jednodušší a rychlejší už ani být nemůže: Všechny suroviny mimo vajec zpracujeme v robotu do polotekutého těsta, nakonec zašleháme vejce jedno po druhém.
Směs vylijeme po pekáčku vystlaného pečicím papírem a pečeme do zpevnění povrchu. Nejlépe chutná teplý od třetího dne, až se pěkně rozleží :-)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: NE
Glykemický index:
GI je nízký díky vláknině ze zeleniny, tuku a bílkovinám z vajec, kokosového mléka a lískooříškového másla, které dodává celému koláči úžasnou chuť a vůni. Můžete si ho dát bez obav i jako zdravou sladkou večeři nebo občerstvení na cesty.