Což takhle dát si šáteček s čokoládou :)? Různé croissanty, plněné záviny, buchtičky a šátečky s čokoládou nebo „nutellou“ patří k věcem, které milují nejenom děti. Bohužel ty běžně prodávané jsou většinou z rozmrazeného polotovaru a těžko v nich najdete něco kvalitního – bílá pšeničná mouka, glukózový sirup, palmový olej, místo čokolády pochybná tuková poleva, místo oříšků chemické aroma.. Navzdory tisíci položkám ve složení je výsledek většinou suchý, tvrdý a nepoživatelný, ačkoliv se z nich často line vůně na kilometry daleko a lidé na ně v metru ochotně stojí fronty (ať žijí vonné rozprašovače, že.. :) ). Pokud máte ale rádi dobré jídlo, asi si na mouce slepené nějakou divnou hmotou se strouhankou a kypřidlem už prostě nepochutnáte. Naštěstí to jde dnes už udělat i jinak - zkuste můj recept a uvidíte, že to bude jako zjevení :) Ano, i croissant s čokoládou lze upéct zdravě a navíc CHUTNĚ!
číst dál