Další fazolový koláček! Opět bezlepkový, opět fantastický a navrch plný oříškových másel. To budete koukat!
Fazolové koláče jsou báječná věc. Dají se připravit snad na tisíc způsobů, a pokud chcete, mohou být opravdu velmi dietní :) Jak říkám - pokud chcete. A pokud nechcete.. no, pak si je připravíte s pořádnou dávkou famózních oříškových krémů Nutspread. A pak si z nich teprve sednete na zadek! Ochutnejte jednou a nebudete chtít jinak :-)
Suroviny:
400 g uvařených fazolí (nebo 2 plechovky konzervovaných)
4 vejce
Lískooříškové máslo Nutspread s kakaem
strouhaný kokos
kakao
kokosový cukr
(Množství cukru a másel si upravíme podle vlastních požadavků.)
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
Fazole rozmixujeme s vajíčky a cukrem do hladkého krému, jednu polovinu smícháme s kokosovým máslem Nutspread a strouhaným kokosem, rozprostřeme na dno zapékací misky a vložíme do trouby.
Druhou polovinu mezitím smícháme s lískooříškovým kakaovým máslem Nutspread - velcí milovníci čokolády si přidají kakao navíc :-) Po dvaceti minutách pečení nalijeme tmavou polovinu na světlou, zmírníme troubu na 180 stupňů a pečeme ještě asi půl hodinky.
Krájíme až po vychladnutí a pamatujeme na to, že koláč chutná nejlépe tak třetí den :)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: NE
Glykemický index:
Velmi nízký! To je na tomto koláči úžasné - nejenže skvěle chutná, navíc je plný bílkovin a zdravých tuků - zasytí vás tak krásně, jako žádný jiný "zákusek" :-) Vůbec bych se ho nebála ani po večeři!