Myslela jsem si, že mi hrušky moc nechutnají,... dokud jsem jednu v sobotu na výletě neutrhla a neochutnala :D Nevím, jak dobré jsou hrušky z obchodu a nehodlám to zjišťovat - momentálně mám posedlost čerstvými hruškami z přírody a zdá se, že se to jenom tak nezmění :D Když už se mi jich doma nashromáždilo množství větší než akorátní, rozhodla jsem se je použít i do cheesecaku. A vyšel naprosto na jedničku!
Suroviny:
5 hrušek
100 g rýžové mouky
2 lžíce kakaa
400 g cream cheese
30 g kokosového cukru
10 g vanilkového cukru
2 vejce
Máslo @nutspreadcz Pekan a Kešu
Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
Hrušky nakrájíme, dáme do hrnce s vodou a dusíme do měkka. V mixéru zpracujeme rýžovou mouku, kakao, vodu dle potřeby a trochu ořechového másla na krustu, kterou dáme na dno dortové formy. Necháme péct asi 30 minut. Mezitím si ze zbylých surovin připravíme krém. Na korpus poté dáme dušené hrušky a krém, promícháme a pečeme asi hodinu a půl do zlatova. Na talíři zdobíme máslem @nutspreadcz Pekan a Kešu.
NUTRIČNÍ INFORMACE
Bez lepku: ANO
Bez cukru: NE
Bez mléka: NE
Glykemický index:
Jak je už u mě zvykem, koláč má nízký glykemický index a je tím pádem dost sytý. Vajíčka, sýr a ořechové máslo přece jenom udělají své - dejte si raději prvně menší kousek, ať Vám není po té hromadě bílkovin těžko :)