Proteinový kokosový koláč s višněmi

Napsal Táňa (») ve středu 5. 2. v kategorii Dezerty, přečteno: 172×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinedsc0030_5.jpg

Hledáte vynikající a přitom jednoduchý koláč plný bílkovin? Právě jste ho našli! Kyselé višně, sladký kokos a lískooříškové máslo jako bonus - opravdu je to tak skvělé, jak to zní, a nejlepší na tom je, že je to celé z fazolí :-) Hotovo máte za pár minut, takže se do něj pusťte klidně hned!

 Suroviny:

2 plechovky bílých fazolí (nebo 200 g syrových, namočených a uvařených)

100 g kokosového másla Nutspread

50 g kokosového cukru

50 g sušených višní

2 vejce

K dozdobení:

strouhaný kokos, višně, lískooříškové máslo s kakaem 

Jelikož jsem dostala sušené višně, které mě samostatně moc nenadchly, hledala jsem způsob, jak je rozumně uplatnit – tak, aby v receptu byly k poznání, ale výsledek nebyl přeslazený :) Váhala jsem nad nějakou ovocnou omáčkou k masu, ale nakonec zvítězil opět fazolový koláč. A rozhodně není třeba litovat – ve spojení s kokosovým a lískooříškovým máslem to byla totiž opět naprostá bomba :)Dsc0028_9

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. První 4 suroviny zpracujeme v robotu do hladkého těsta, podle potřeby přidáváme vodu.

Postupně zašleháme dvě celá vejce, těsto vylijeme do pekáčku vystlaného papírem na pečení a pečem asi 1 hodinu do zpevnění a zezlátnutí povrchu. Necháme do druhého dne vychladnout, poté nakrájíme, ozdobíme kokosem, višněmi a lískooříškovým máslem. Úžasný barevný a chuťový kontrast, který nenechá rozhodně nikoho chladným!Dsc0034_4

Nutriční informace:

Bez cukru: NE

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Glykemický index:

GI koláče je střední. I když obsah cukru není úplně nízký, díky vysokému obsahu proteinů a tuků z fazolí, kokosového másla a vajec je opravdu dost sytý a udrží váš krevní cukr vyrovaný po dlouho dobu. Můžete si ho dát s klidem jak na snídani, tak i na večeři :)Dsc0050_2

Líbil se Vám recept? Spoustu dobrých tipů, receptů a rad najdete také v knize Závislá na čokoládě :)

https://nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html2e68026a-6ae8-4a95-9e14-3a3bbcccf198_2

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a třináct