Dýňový cheesecake s mandlovým máslem

Napsal Táňa (») v sobotu 5. 10. 2019 v kategorii Dezerty, přečteno: 653×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinedsc0033-kopie.jpg

Dýně patří k podzimu a cheesecake patří ke každému dni :) Zatímco různé kynuté koláčky, buchty a bábovky mě nechávají úplně chladnou a považuji je za záležitost vhodnou tak na udušení, pořádně vychlazený a šťavnatý cheesecake neodmítnu nikdy :) Dají se dělat na milion variant, nepotřebujete k nim absolutně žádnou mouku a když budete chtít, mohou být i naprosto dietní :D Tento perníkovo-kokosový budete milovat!

 Suroviny:

500 g dýně hokkaido

500 g sýra Cottage ve smetaně

3 vejce

100 g másla Nutspread Mandle a perník

100 g másla Nutspread 100% kokos

40 g vanilkového cukru

20 g skořicového cukru

 

Nezapomínejte na to, že poctivé a kvalitní suroviny jsou základ! Díky mandlovému máslu s perníkem má koláč neskutečně intenzivní chuť a vůni, díky kokosovému máslu je zase přirozeně sladký i s minimem cukru a krásně drží pohromadě i bez mouky! Tak jdeme na to?

Dsc0047_8

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.

Dýni hokkaido nakrájíme na kousky, rozmixujeme v robotu spolu se skořicovým cukrem, jedním vejcem a Mandlovým máslem Nutspread s perníkem, v případě potřeby přidáme trochu vody. Těsto dáme na dno zapékací misky a předpečeme asi 30 minut.

Na náplň rozmixujeme sýr cottage, kokosové máslo Nutspread, vanilkový cukr a dvě vejce. Nalijeme na zpevněné těsto a pečeme ještě asi hodinu do zlatova. Hotový koláč necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Na talíři ozdobíme mandlemi a mandlovým máslem a zasněžíme kokosem :)Dsc0036_3

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez cukru: NE

Bez mléka: NE

Glykemický index:

GI koláče je nízký a troufnu si říci, že jde o velmi zdravý dezert! Cukru je v něm minimálně, vychlazená dýně obsahuje rezistentní škroby, vše je doplněné zdravými tuky z ořechového másla a bílkovinami ze sýra a vajíček. I malý kousek Vás ohromně zasytí a nemusíte se ho rozhodně bát ani na večeři!

Dsc0032_5

Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Táňa Lišková: Závislá na čokoládě!

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_20

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Táňa | 28.4.2020 23:17
Dobrý den, Andreo, pokud máte alergii na mandle, můžete s klidem použít jiné máslo - třeba to z vlašských ořechů smile nutspread.cz/oriskove-kremy.html

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a třináct