Dýně patří k podzimu a cheesecake patří ke každému dni :) Zatímco různé kynuté koláčky, buchty a bábovky mě nechávají úplně chladnou a považuji je za záležitost vhodnou tak na udušení, pořádně vychlazený a šťavnatý cheesecake neodmítnu nikdy :) Dají se dělat na milion variant, nepotřebujete k nim absolutně žádnou mouku a když budete chtít, mohou být i naprosto dietní :D Tento perníkovo-kokosový budete milovat!
Suroviny:
500 g dýně hokkaido
500 g sýra Cottage ve smetaně
3 vejce
100 g másla Nutspread Mandle a perník
100 g másla Nutspread 100% kokos
40 g vanilkového cukru
20 g skořicového cukru
Nezapomínejte na to, že poctivé a kvalitní suroviny jsou základ! Díky mandlovému máslu s perníkem má koláč neskutečně intenzivní chuť a vůni, díky kokosovému máslu je zase přirozeně sladký i s minimem cukru a krásně drží pohromadě i bez mouky! Tak jdeme na to?
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů.
Dýni hokkaido nakrájíme na kousky, rozmixujeme v robotu spolu se skořicovým cukrem, jedním vejcem a Mandlovým máslem Nutspread s perníkem, v případě potřeby přidáme trochu vody. Těsto dáme na dno zapékací misky a předpečeme asi 30 minut.
Na náplň rozmixujeme sýr cottage, kokosové máslo Nutspread, vanilkový cukr a dvě vejce. Nalijeme na zpevněné těsto a pečeme ještě asi hodinu do zlatova. Hotový koláč necháme vychladnout v lednici do druhého dne. Na talíři ozdobíme mandlemi a mandlovým máslem a zasněžíme kokosem :)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez cukru: NE
Bez mléka: NE
Glykemický index:
GI koláče je nízký a troufnu si říci, že jde o velmi zdravý dezert! Cukru je v něm minimálně, vychlazená dýně obsahuje rezistentní škroby, vše je doplněné zdravými tuky z ořechového másla a bílkovinami ze sýra a vajíček. I malý kousek Vás ohromně zasytí a nemusíte se ho rozhodně bát ani na večeři!
https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html