Raw pohankový dezert s kakaem a kokosem

Napsal Táňa (») v neděli 7. 5. 2017 v kategorii Dezerty, přečteno: 1595×
dsc0047.jpg

Pudinky nebo kaše z pohanky jsou velmi oblíbené hlavně u vitariánů – pohanka má totiž oproti jiným přílohám tu výhodu, že se nemusí vařit, stačí ji jen namočit. Co nemusí: vlastně ani nesmí, pokud chcete zachovat všechny cenné látky v ní obsažené! A že vám zrovna tahle surovina moc nevoní? I tak Vám tento dezert maximálně doporučuji – zrovna tady ji totiž vůbec neucítíte.. :)

Při namočení pohanka hezky změkne a poměrně dost zvětší svůj objem – pro 2 osoby zde proto bohatě stačí 100 g zasyrova. V kombinaci s kokosovým máslem jde o jídlo neskutečně zajímavé, syté a chutné. Tak jdeme na to :)?

 

Suroviny pro 2 osoby:

100 g pohanky

100 g kokosového másla Nutspread s kakaem

500 ml vody

Pohanku namočíme do vody cca na 4 hodiny, aby změkla a nabobtnala. Poté několikrát propláchneme..

Dsc0007_3

dáme do mixéru, přidáme kokosové máslo a trochu vodu dle potřeby. Mixujeme cca minutu do požadované konzistence. Nalijeme do mističek nebo pohárů a můžeme dosladit, vychladit,..

Dsc0044_3

zmrazit nebo naopak lehce ohřát. Dobrou chuť! 

Dsc0057_4

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: ANO

Glykemický index:

GI tohoto dezertu je střední. Neobsahuje sice téměř žádné bílkoviny, ale díky kokosovému máslu vás poměrně dlouho zasytí. Rovněž kakao má nízký GI a krásně prodlužuje dobu sytosti. I když si dezert lehce osladíte, stále půjde o zdravé a výživné jídlo :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a tři