
Pudinky nebo kaše z pohanky jsou velmi oblíbené hlavně u vitariánů – pohanka má totiž oproti jiným přílohám tu výhodu, že se nemusí vařit, stačí ji jen namočit. Co nemusí: vlastně ani nesmí, pokud chcete zachovat všechny cenné látky v ní obsažené! A že vám zrovna tahle surovina moc nevoní? I tak Vám tento dezert maximálně doporučuji – zrovna tady ji totiž vůbec neucítíte.. :)
Při namočení pohanka hezky změkne a poměrně dost zvětší svůj objem – pro 2 osoby zde proto bohatě stačí 100 g zasyrova. V kombinaci s kokosovým máslem jde o jídlo neskutečně zajímavé, syté a chutné. Tak jdeme na to :)?
Suroviny pro 2 osoby:
100 g pohanky
100 g kokosového másla Nutspread s kakaem
500 ml vody
Pohanku namočíme do vody cca na 4 hodiny, aby změkla a nabobtnala. Poté několikrát propláchneme..
dáme do mixéru, přidáme kokosové máslo a trochu vodu dle potřeby. Mixujeme cca minutu do požadované konzistence. Nalijeme do mističek nebo pohárů a můžeme dosladit, vychladit,..
zmrazit nebo naopak lehce ohřát. Dobrou chuť!
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: ANO
Glykemický index:
GI tohoto dezertu je střední. Neobsahuje sice téměř žádné bílkoviny, ale díky kokosovému máslu vás poměrně dlouho zasytí. Rovněž kakao má nízký GI a krásně prodlužuje dobu sytosti. I když si dezert lehce osladíte, stále půjde o zdravé a výživné jídlo :)