Bezlepkové vánoční kostičky s kakaem a mandlemi

Napsal Táňa (») v úterý 10. 12. 2019 v kategorii Dezerty, přečteno: 1596×
dsc0035_6.jpg

Máte doma celiaka? Vytvořit výborné vánoční cukroví bez mouky nebylo nikdy snazší! S pomocí lahodné dýně hokkaido a voňavého Mandlového másla Nutspread s perníkem vykouzlíte úžasné kakaové kostičky, které Vám budou pod rukama ujídat i ti, kterým mouka žádný problém nedělá..

 

Suroviny:

300 g dýně hokkaido

100 g másla Nutspread Mandle a perník

2 lžíce kakaa

2 lžíce suchého kokosu

2 vejce

60 g kokosového cukru

20 g kypřícího prášku bez fosfátů (vinný kámen)

perníkové máslo, mandle a kokos na ozdobu

 

Všechny suroviny zpracujeme v robotu do hladkého středně hustého těsta.

Vylijeme do formy na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu, aby povrch popraskal, ale vnitřek zůstal vláčný. Necháme vychladnout do druhého dne, poté opatrně nakrájíme na čtverečky. Na talířku zdobíme mandlemi, mandlovým máslem a kokosem. Dobrou vánoční chuť :)!Dsc0039_4

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: NE

Glykemický index:

To je na tom to nejlepší :) Koláč má velmi nízký glykemický index, je velmi zdravý a ohromně sytý. Dejte si ho, kdykoliv budete mít chuť! Uvidíte, že Vám tělo samo řekne, že i malý kousek stačí :-)

LÍBIL SE VÁM RECEPT?

Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě:B31cb182-d292-45d3-811c-6ec493f87456_2

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvě a sedm