Máte doma celiaka? Vytvořit výborné vánoční cukroví bez mouky nebylo nikdy snazší! S pomocí lahodné dýně hokkaido a voňavého Mandlového másla Nutspread s perníkem vykouzlíte úžasné kakaové kostičky, které Vám budou pod rukama ujídat i ti, kterým mouka žádný problém nedělá..
Suroviny:
300 g dýně hokkaido
100 g másla Nutspread Mandle a perník
2 lžíce kakaa
2 lžíce suchého kokosu
2 vejce
60 g kokosového cukru
20 g kypřícího prášku bez fosfátů (vinný kámen)
perníkové máslo, mandle a kokos na ozdobu
Všechny suroviny zpracujeme v robotu do hladkého středně hustého těsta.
Vylijeme do formy na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi jednu hodinu, aby povrch popraskal, ale vnitřek zůstal vláčný. Necháme vychladnout do druhého dne, poté opatrně nakrájíme na čtverečky. Na talířku zdobíme mandlemi, mandlovým máslem a kokosem. Dobrou vánoční chuť :)!
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: NE
Glykemický index:
To je na tom to nejlepší :) Koláč má velmi nízký glykemický index, je velmi zdravý a ohromně sytý. Dejte si ho, kdykoliv budete mít chuť! Uvidíte, že Vám tělo samo řekne, že i malý kousek stačí :-)
LÍBIL SE VÁM RECEPT?
Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě:
https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html