Nejíte lepek, pečivo vám vlastně ani nechybí, ale občas dostanete chuť na voňavé a křupavé houstičky :)? Pak je tohle recept přesně pro vás! Tyhle cottage housky máte hotové raz dva, jsou ze samých přirozeně bezlepkových surovin a navíc obsahují i slušnou dávku bílkovin, takže Vás zasytí na mnohem déle než obyčejné bílé pečivo. Úspěch zaručen!
Suroviny:
200 g jasmínové rýže
100 g quinoa lupínků
300 g sýra cottage
1 vejce (nemusí být)
1 lžička soli
1 lžička prášku do pečiva
Rýži a quinou dáme do mixéru a rozmixujeme na mouku. Přidáme sůl, cottage a prášek do pečiva a nakonec vmícháme vejce - nemusí být nutně, ale bála jsem se, že by to bez něj nedrželo. Na kousku těsta jsem si ovšem ověřila, že to drží krásně i tak - a chuť pečiva bez vajec je pro mě osobně lepší. Ze směsi tedy vytvarujeme housky, potřeme žloutkem a dáme péct do trouby cca na 30 minut. Chuť je výborná a se sýrem cottage opět ještě lepší :-) Vyzkoušejte a dejte mi vědět, jak Vám chutnalo!
NUTRIČNÍ INFORMACE:
Bez lepku: ANO
Bez cukru: ANO
Bez mléka: NE
GLYKEMICKÝ INDEX:
I když jde o pečivo, tento typ má velmi nízký glykemický index a krásně sytí. Díky vejcím a cottage je plné bílkovin a s klasickým bílým pečivem se nedá vůbec srovnávat. Můžete si ho dát kdykoliv a bez výčitek. I tak doporučuji doplnit třeba sýrem a nějakou zeleninou, ať Vám nechybí vitamíny a barvičky :)
Líbil se Vám recept? Spoustu skvělých receptů najdete také v knize Závislá na čokoládě!