Suroviny

Z nákupní tašky..

Táňa (») | 20. 12. 2015 | přečteno: 2343× | komentáře: 0
dsc0023.jpgNo kde jsou nějaké recepty?! Kam se poděly omáčky tisíce vůní, dýně na sto způsobů a dezerty přetékající oříšky, semínky a kokosovým mlékem? Napsat, že nemám čas na vaření, by byl nesmysl – krom toho, že času máme všichni stejně, pokud nechcete jíst jen polotovary ze supermarketu nebo nemáte vlastního kuchaře, tak prostě vařit MUSÍTE. Z čehož plyne, že já vařím docela hodně :) Ale! číst dál

Test hořkých čokolád 2 :-)

Táňa (») | 6. 10. 2015 | přečteno: 4527× | komentáře: 0
dsc0006_2.jpgOd posledního sladkého (či spíše hořkého!) čokoládového testu už uplynula nějaká doba a moje sbírka vyzkoušených dobrot se zase lehce rozrostla. A to si žádá jediné – další čokoládovou recenzi! Zatímco minule jsme se věnovali čistě záležitostem pro fajnšmekry s minimálně 70% kakaa, dnešní článek je takový zajímavý mix, který zahrnuje i polosladké a velmi levné výrobky. A ať už čokoládu máte rádi nebo ne, v jednom se mnou asi budete souhlasit - ty nejdražší věci nejsou zdaleka vždy ty nejlepší! Platí to napříč celým spektrem všech potravin na trhu a například můj dnešní osobní vítěz mezi diskontními čokoládami je minimálně pro mě hodně překvapivý :-) číst dál

Velký test sýra cottage

Táňa (») | 17. 5. 2015 | přečteno: 5898× | komentáře: 1, poslední: 9. 11. 2015
p5080808.jpgZnám ho nějakých 13 let a přesto mě neustále překvapuje – je jako chameleon s tisíci tvářemi, který se dokáže donekonečna proměňovat. O čem je řeč? O sýru cottage :) S tímto výrobkem je to, zdá se, dost podobné jako s arašídovým máslem – buď ho milujete nebo nesnášíte. Anžto se od prvního ochutnání hrdě hlásím do první skupiny, po rozsáhlém testování čokolád vám nyní přináším testování sýra cottage. A nikdo mi nevymluví, že ten sýr není dokonalý! Chcete něčím ozvláštnit bramborový salát? Pár lžic cottage mu dodá zajímavý smetanový nádech. Nevíte, jak zjemnit příliš ostrou polévku? Zapojte sýr cottage a máte vystaráno. Toužíte po zmrzlině s jemnou chutí tvarohu? Rozmixujte cottage s kakaem a jste v sedmém nebi :) číst dál

Velký test hořkých čokolád!

Táňa (») | 8. 3. 2015 | přečteno: 11173× | komentáře: 2, poslední: 23. 10. 2016
pc270025.jpgMáte rádi potravinové testy? Při čtení tohoto vám budou kapat sliny! Málokteré jídlo totiž vzbuzuje u lidí tolik emocí jako čokoláda a i můj vztah k této sladkosti prošel celkem zajímavým vývojem. Asi 4 dlouhé roky jsem se nedotkla ničeho s obsahem cukru - tedy ani jakékoliv čokolády. Ale časy se mění :-) číst dál

Kokosový cukr - potravina budoucnosti?

Táňa (») | 26. 1. 2014 | přečteno: 2226× | komentáře: 0
p1250075.jpgJelikož rafinovaný cukr se v posledních letech dostal do pomyslného čela žebříčku těch největších zabijáků našeho zdraví, v médiích se to neustále hemží fundovanými články o tom, jak si zdravě „osladit život“. Velkou většinu těchto rad je třeba brát opravdu s rezervou – třtinový cukr vážně není o nic zdravější než bílý a agavovým sirupem si taky zrovna nepomůžete. číst dál

Tresčí játra

Táňa (») | 8. 6. 2013 | přečteno: 6784× | komentáře: 7, poslední: 17. 11. 2013
p5010095.jpgNejvětší dobrota ze všech :-) číst dál

Nákupní tip - vinné kysané zelí

Táňa (») | 17. 1. 2013 | přečteno: 4372× | komentáře: 0
pb270052.jpgVýborné nejen ke kachně :) číst dál

Nákupní tip - Koření U Salvátora

Táňa (») | 3. 11. 2012 | přečteno: 2019× | komentáře: 0
u-salvatora-prodejnausalvatora-cz.jpgJelikož jsem potřebovala doplnit domácí zásoby koření, vypravila jsem se konečně do legendárního pražského krámku U Salvátora. Nezklamal :-)! číst dál

Kokosový olej - nenechte se zmást

Táňa (») | 12. 11. 2011 | přečteno: 2459× | komentáře: 0
coconut.jpgNeuplyne den, aby se na seznamu, idnesu a dalších serverech neobjevil článek o tom, co máme a nemáme jíst, co je dnes hrozně zdravé a co naopak vede k rakovině (i když to včera bylo ještě doporučováno). Snad nejvíc nesmyslů a hloupých rad nám udělují "odborníci" ohledně tuků. A za chvíli aby se v tom prase vyznalo - tuk rostlinný, živočišný, nasycený a nenasycený, polynasycený, takový a makový,... Co mě vytáčí asi nejvíc, je ta absurdní propagace rostlinných tuků na úkor živočišných. číst dál

Bazalkové pesto

Táňa (») | 26. 6. 2011 | přečteno: 4686× | komentáře: 0
pesto_2.jpg...jedna lžička nestačí.. číst dál

Avokádo

Táňa (») | 3. 4. 2011 | přečteno: 2029× | komentáře: 0
avokado-mask-2.jpgDoufám, že jsem vás na začátek nevyděsila :-) Dnešní článek je totiž o avokádu a tento obrázek ilustruje, že nám prospívá nejen zevnitř, ale i zvenčí jako pleťová maska :) Co o něm víme dalšího? číst dál

Cizrna

Táňa (») | 1. 4. 2011 | přečteno: 2222× | komentáře: 0
cizrna-2.jpgZatímco hrách, čočku a fazole zná v Česku asi většina lidí, o cizrně někteří zatím ani neslyšeli. Přitom je u nás běžně k dostání a svou chutí strčí všechny ostatní luštěniny do kapsy. Je plná vápníku, draslíku a železa, snižuje hladinu cholesterolu a navíc chutná jako lískové oříšky. číst dál

Dýně

Táňa (») | 1. 4. 2011 | přečteno: 8388× | komentáře: 0
dyne.jpgDýně jsem poprvé ochutnala až loni na podzim, ale naprosto jsem jim propadla. Pokud tuhle zeleninu v obchodě míjíte bez povšimnutí, přicházíte opravdu o spoustu dobrot :) Dýně mají nekonečné množství odrůd a v kuchyni jsou báječně variabilní – snadno z nich připravíte přílohu k masu i pudink se šlehačkou :o) číst dál

Lněné semínko

Táňa (») | 26. 3. 2011 | přečteno: 1589× | komentáře: 0
lnene-2_2.gifLněné semínko je takový malý zázrak. Obsahuje spoustu nezbytných omega-3 mastných kyselin, snižuje hladinu cholesterolu a podporuje trávení.  Dále je plné vlákniny a draslíku, příznivě ovlivňuje hladiny hormonů v těle a zlepšuje stav vlasů a nehtů – podává se dokonce i zvířatům pro lesklou srst :-) číst dál

Jáhly

Táňa (») | 24. 3. 2011 | přečteno: 2987× | komentáře: 0
jahly.jpgSlovo jáhly zní asi docela srandovně, většina lidí nejspíš ani neví, co to je a jak to vypadá. Jáhly jsou vlastně malá žlutá zrníčka loupaného prosa. Je škoda, že z nich dnes vaří málokdo - mají výbornou specifickou chuť a dají se použít naslano i nasladko. číst dál