Lněné semínko

Napsal Táňa (») v sobotu 26. 3. 2011 v kategorii Suroviny, přečteno: 1591×
lnene-2_2.gif

Lněné semínko je takový malý zázrak. Obsahuje spoustu nezbytných omega-3 mastných kyselin, snižuje hladinu cholesterolu a podporuje trávení.  Dále je plné vlákniny a draslíku, příznivě ovlivňuje hladiny hormonů v těle a zlepšuje stav vlasů a nehtů – podává se dokonce i zvířatům pro lesklou srst :-)

Důležité je semínko před konzumací umlít nebo nadrtit, semínka vcelku údajně neumí náš organismus správně strávit.

Lněná semínka mají navíc jednu skvělou vlastnost, která se vám při vaření může hodit. Při kontaktu s vodou totiž začnou vylučovat slizovité látky, které dokážou udržet hmotu pohromadě. V jídle díky tomu mohou působit jako pojivo a nahradit tak vajíčko nebo želatinu.

Lněná semínka jsou běžně k dostání, 500 g stojí asi 25 Kč.

 

Lněné semínko používám v těchto receptech:

Mrkvový dezert s kokosem

Vanilkové pohankové sušenky

Bezlepkový tofu cheesecake

Celer jak ho neznáte

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a čtyři