Dezerty

Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Lowcarb perník bez mouky - z jablíček a mrkve

Táňa (») | 25. 4. | přečteno: 281× | komentáře: 0
img-20200422-095220.jpgBojíte se ovoce? Taky jsem se bála :) V poslední době mu ale dávám šanci ukázat, co v něm je - a speciálně jablkům z neznámého důvodu přicházím opravdu na chuť. V tomto receptu jsem využila oblíbené kombinace jablek a mrkve, přidala jsem lískooříškové máslo a kakao - a tadá, úžasný perník bez lepku, mléka a bez mouky je na světě. Lowcarb (nízkosacharidový), šťavnatý a vláčný :D Dáte si? číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Proteinový kokosový koláč s višněmi

Táňa (») | 5. 2. | přečteno: 474× | komentáře: 0
dsc0030_5.jpgHledáte vynikající a přitom jednoduchý koláč plný bílkovin? Právě jste ho našli! Kyselé višně, sladký kokos a lískooříškové máslo jako bonus - opravdu je to tak skvělé, jak to zní, a nejlepší na tom je, že je to celé z fazolí :-) Hotovo máte za pár minut, takže se do něj pusťte klidně hned! číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Bezlepkové vánoční kostičky s kakaem a mandlemi

Táňa (») | 10. 12. 2019 | přečteno: 540× | komentáře: 0
dsc0035_6.jpgMáte doma celiaka? Vytvořit výborné vánoční cukroví bez mouky nebylo nikdy snazší! S pomocí lahodné dýně hokkaido a voňavého Mandlového másla Nutspread s perníkem vykouzlíte úžasné kakaové kostičky, které Vám budou pod rukama ujídat i ti, kterým mouka žádný problém nedělá.. číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Dýňový cheesecake s mandlovým máslem

Táňa (») | 5. 10. 2019 | přečteno: 653× | komentáře: 1, poslední: 28. 4.
dsc0033-kopie.jpgDýně patří k podzimu a cheesecake patří ke každému dni :) Zatímco různé kynuté koláčky, buchty a bábovky mě nechávají úplně chladnou a považuji je za záležitost vhodnou tak na udušení, pořádně vychlazený a šťavnatý cheesecake neodmítnu nikdy :) Dají se dělat na milion variant, nepotřebujete k nim absolutně žádnou mouku a když budete chtít, mohou být i naprosto dietní :D Tento perníkovo-kokosový budete milovat! číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Domácí müsli s oříšky a čokoládou - bez lepku a mléka

Táňa (») | 10. 9. 2019 | přečteno: 535× | komentáře: 0
dsc0014_2.jpgJak na poctivé a zdravé domácí müsli bez lepku, palmového oleje a dalších příměsí, pouze ze zdravých a poctivých surovin? Vyrobte si ho z pohanky - stačí Vám pouhé čtyři ingredience :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Domácí vanilkové mléko

Táňa (») | 27. 2. 2019 | přečteno: 887× | komentáře: 0
dsc0301.jpgDalší recept, který dokazuje sílu jednoduchosti! Vynikající vanilkový drink bez cukru, bez sladidel a zahušťovadel, hotový za minutku a nesrovnatelně lepší než přeslazená pitíčka z obchodu. Sytá chuť ořechů a vanilky, spousta cenných minerálů a přitom žádná laktóza. Vás ohromí a děti ho budou milovat :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Dýňový koláč s vlašskými ořechy

Táňa (») | 30. 1. 2019 | přečteno: 1200× | komentáře: 0
dsc0059_3.jpgPokud jde o koláče, mám tři jasné favority, které točím stále dokola. Prvním je kokosový cheesecake - bílý, provoněný vanilkou, plný krémového sýra a kokosového krému Nutspread. Druhým je jeho naprostý protipól: Fazolové čokoládové brownies, černé jak bota a čím hutnější, tím lepší :) No a ten třetí? Barvou je přesně mezi nimi a chuť má natolik fantastickou, že vážně nevím, jestli jej nedát na první místo. Který to je? Přece dýňový s vlašskými ořechy! číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Domácí oříškové mléko

Táňa (») | 20. 9. 2018 | přečteno: 1147× | komentáře: 0
dsc0117-2_2.jpgJak docílit naprosto dokonalé chuti domácího oříškového mléka? Vyrobte si jej jednoduše přímo z oříškového másla! Rostlinná mléka získávají v poslední době na popularitě – ať už domácí nebo přímo kupovaná jako hotový výrobek. Ne vždy je takové mlíčko ovšem tak zdravé, jak se zdá – kupovaná často obsahují sladidla a konzervanty, domácí zase mohou být chuťově poněkud mdlá, pokud nemáme opravdu vynikající zdroj kvalitních a chutných oříšků. Výrobou mléka přímo z ořechového másla Nutspread ovšem zabijete dvě mouchy jednou ranou! Jednak jsou másla Nutspread jako jedny z másla na trhu 100% bez cukru, lepku a aditiv, jednak jsou vyrobena z naprosto prvotřídních ořechů a díky tomu naprosto prvotřídně chutnají :-) A stejná mohou být i vaše domácí mlíčka – stačí k tomu jen mixér a minutka vašeho času.. číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Bezlepkové dýňové brownies

Táňa (») | 11. 11. 2017 | přečteno: 1738× | komentáře: 0
img-20171109-102842.jpgBrownies? Brownies :)! Z čeho všeho jsem je už pekla? Z fazolí, z cizrny, z pohanky, z cukety,.. Podobnými recepty se internet jen hemží - otázkou je, jak mají brownies vlastně vypadat a co mají obsahovat, aby ten název vůbec „směly“ nést? Každopádně brownies z dýně hokkaido určitě nikoho neurazí – minimálně proto, že spolu s vlašskými ořechy se jedná o nádhernou souhru čistých podzimních chutí :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Podzimní dýňový pudink s mandlovým máslem

Táňa (») | 25. 9. 2017 | přečteno: 1199× | komentáře: 0
dsc0115.jpgDýňový pudink je pro mě navždy srdeční záležitost :) Psal se rok 2010, když jsem si tento recept zamilovala, byl vlastně prvním impulsem pro založení tohoto blogu a byl především receptem, s kterým jsem jen o pár měsíců později vyhrála soutěž na IDnesu a úžasný kurz vaření pod vedením Romana Pauluse. To, že jej mezitím okopíroval celý internet, na tom vůbec nic nemění - originál je jen jeden a v tomto případě je můj :) Nic ovšem není tak dobré, aby to nemohlo být ještě lepší, že? Dnes tu máme rok 2017 a s ním ještě úžasnější a ještě zdravější verzi tohoto dezertu – s nízkým glykemickým indexem, plnou mandlového másla a podmanivého koření. Dýně je jeden z důvodů, proč milovat podzim – a s tímto lahodným a voňavým pudinkem to platí dvojnásob :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Ořechové řezy s kokosovo-cuketovým pudinkem

Táňa (») | 17. 8. 2017 | přečteno: 2307× | komentáře: 0
dsc0063_2.jpgCuketový pudink! Už jste to slyšeli? A ještě bez mléka, zato plný kokosu a zdravý na klouby? A v kabátku z voňavých vlašských ořechů? Ano, to všechno opravdu jde a navíc je to náramně jednoduché :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Kokosovo-dýňová zmrzlina bez lepku a mléka

Táňa (») | 19. 7. 2017 | přečteno: 1156× | komentáře: 0
kokosova-zmrzlina-nutspread.jpgKdyž stoupá teplota, stoupá i chuť na zmrzlinu :) Vyzkoušejte moji perfektní variantu bez lepku a mléka! Základem je kokos a dýně hokkaido :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Raw pohankový dezert s kakaem a kokosem

Táňa (») | 7. 5. 2017 | přečteno: 993× | komentáře: 0
dsc0047.jpgPudinky nebo kaše z pohanky jsou velmi oblíbené hlavně u vitariánů – pohanka má totiž oproti jiným přílohám tu výhodu, že se nemusí vařit, stačí ji jen namočit. Co nemusí: vlastně ani nesmí, pokud chcete zachovat všechny cenné látky v ní obsažené! A že vám zrovna tahle surovina moc nevoní? I tak Vám tento dezert maximálně doporučuji – zrovna tady ji totiž vůbec neucítíte.. :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Nugátová čokoláda s krystalovou solí

Táňa (») | 29. 4. 2017 | přečteno: 1589× | komentáře: 0
dsc0044.jpgSlaná čokoláda?! Pro mnoho z vás už asi nic nového, pro mě naprosté zjevení. V dobrém slova smyslu! Zatímco dnes tak populární „slaný karamel“ mě vůbec nezaujal (ale ochutnala jsem ho jen jednou, takže změna je ještě možná.. :) ), čokoláda s krystalky himalájské soli si mě okamžitě získala. Vlastně ani nevím, jak mě poprvé napadlo to zkusit, každopádně nemůžu hodnotit jinak, než – „nebe v hubě“ :-) Hledáte-li originální dáreček pro mlsouny, právě jste ho našli! číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Cheesecake z arašídového másla

Táňa (») | 11. 2. 2017 | přečteno: 1590× | komentáře: 0
dsc0024_2.jpgCheesecake bez mouky po stopadesáté? Ano! A pořád mě to baví :) Kolikrát si říkám, že upeču něco složitějšího, sofistikovanějšího a zdlouhavějšího, ale pak si řeknu - a proč vlastně? Při vší úctě ke všem závinům, roládám a trojitým dortům ve tvaru kosmické rakety - nic lepšího než cheesecake zatím nikdo nevymyslel :-) Navíc přidávat do dezertů oříšková másla má celou řadu výhod: hotový výrobek jednak obohatíte o dobré tuky, jednak jimi nahradíte "mouku" i krém zároveň. Především ale získáte pokaždé jinou, zajímavou chuť, která je díky poctivým surovinám neuvěřitelně intenzivní a lahodná. Takový pistáciový nebo kokosový cheesecake z ořechového másla se chuťově naprosto nedá srovnat s komerčním výrobkem z obchodu, kde je na ochucení použitá v lepším případě cukrářská pasta s alespoň pár procenty oříšků, v horším případě jenom aromata a barviva.  číst dál