Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Jak voní rok?

Táňa (») | 23. 9. 2018 | přečteno: 557× | komentáře: 0
20180910-143401-kopie.jpgSkončilo léto. Proč mám pocit, že trvalo týden? Sotva jsem si ho začala užívat, zamilovala si Hostivařskou přehradu, letní šaty, vyjížďky na kole i za největšího vedra a dlouhé teplé večery, kalendář nemilosrdně ukázal září. Sluníčko je už po obědě čím dál tím víc našikmo a do zahrádek se vkrádá podzim – přinese s sebou ranní mrazíky, studené bílé prsty a nutnost oblékat se jako eskymák na polární výpravy. číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Domácí oříškové mléko

Táňa (») | 20. 9. 2018 | přečteno: 712× | komentáře: 0
dsc0117-2_2.jpgJak docílit naprosto dokonalé chuti domácího oříškového mléka? Vyrobte si jej jednoduše přímo z oříškového másla! Rostlinná mléka získávají v poslední době na popularitě – ať už domácí nebo přímo kupovaná jako hotový výrobek. Ne vždy je takové mlíčko ovšem tak zdravé, jak se zdá – kupovaná často obsahují sladidla a konzervanty, domácí zase mohou být chuťově poněkud mdlá, pokud nemáme opravdu vynikající zdroj kvalitních a chutných oříšků. Výrobou mléka přímo z ořechového másla Nutspread ovšem zabijete dvě mouchy jednou ranou! Jednak jsou másla Nutspread jako jedny z másla na trhu 100% bez cukru, lepku a aditiv, jednak jsou vyrobena z naprosto prvotřídních ořechů a díky tomu naprosto prvotřídně chutnají :-) A stejná mohou být i vaše domácí mlíčka – stačí k tomu jen mixér a minutka vašeho času.. číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Jedno Gastroporno, prosím :)

Táňa (») | 26. 8. 2018 | přečteno: 905× | komentáře: 0
dsc0143_2.jpgNeznáte výraz gastroporno? Chyba! V dnešní době už se bez něj na sociálních sítích neobejdete – v zásadě se dá říct, že je to nejvyšší ocenění, jakého se Vašemu jídlu může dostat. Výrazem či hashtagem gastroporno nebo foodporn můžete označit cokoliv pro Vás poživatelného, z mého pohledu jde o jakýsi čtvrtý stupeň v souslednosti „dobrý – lepší – nejlepší – gastroporno“ :D Uhozené? Totálně! Zapamatovatelné? Jednoznačně :) S moderními výrazy je to jako s každou módou – čím uhozenější, tím rychleji přejdou do krve (pamatujte na začátky výrazu „selfie“?! :D). A když už i mě po ochutnání mého jídla napadne – „bože můj, tohle je hotovej foodporn,“ je načase takto nazvat článek :) Takže zde máte jedno gastroporno z mé kuchyně – bez lepku, bez cukru, bez moderních doplňků, sladidel a barviv, bez kečupu a tatarky – a světe div, přesto je to gastroporno :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Kuřecí srdíčka na paprice - s krásně hustou omáčkou :)

Táňa (») | 21. 8. 2018 | přečteno: 596× | komentáře: 0
img-20180820-085043.jpgHledáte fantastickou a krásně hustou omáčku ala „kuře na paprice“, která je bez lepku a mléka? Nebo jen potřebujete recept na něco jednoduchého, rychlého, levného, zdravého - a přitom skvělého? Kuřecí srdíčka na paprice splňují požadavek do puntíku! Pokud máte z jakýchkoli důvodů averzi k játrům, velmi doporučuji zkusit právě srdíčka – jejich jemnou, doslova „máslovou“ chuť jsem si okamžitě zamilovala. Recept je plný vápníku a železa, vydatný a přitom lehký, nepřeplácaný, zkrátka dokonalý :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

A co to vlastně je, to „sladké“?

Táňa (») | 4. 8. 2018 | přečteno: 1013× | komentáře: 0
1024px-nectarine.jpgKoupila jsem si v obchodě nektarinku. Pro většinu lidí naprostá banalita, pro mě osobně něco nevídaného a námět na článek :) Něco takového jsem totiž neudělala celé roky – ovoci se kvůli fruktóze dlouhodobě vyhýbám a abych byla upřímná, v podstatě jsem už úplně zapomněla na jeho existenci :) Ovšem snad vlivem momentálních veder a lákavě nostalgickou ovocnou vůní někde v obchodě (vůně ovoce mi vždycky připomene první dovolenou v Řecku, když jsem byla malinká) jsem na ni dostala zničehonic obrovskou chuť. A chutě se musí poslouchat, že ano :) Inu koupila jsem si rovnou tři, doma si je dala krásně nachladit (gurmán se nezapře..) a jala se ochutnávat :D A upřímně? Byl to šok :) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Letní cuketovo-arašídová variace

Táňa (») | 2. 8. 2018 | přečteno: 400× | komentáře: 0
dsc0112-2.jpgKdo miluje arašídové máslo? Každý! A kdo má v létě nadbytek cuket? Také skoro každý :) A přesně pro tyhle případy tu mám tuto úžasně variabilní cuketovo-arašídovou dobrotu – pro mě nejlepší objev posledních dní a nejoblíbenější jídlo horkého léta :-) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

10 snadných tipů, které Vám pomůžou zhubnout

Táňa (») | 26. 7. 2018 | přečteno: 446× | komentáře: 0
dsc0003_6.jpgŽe jste takových článků už četli spoustu – a pořád nic? Pořád jste tlustí? Možná je načase se zamyslet nad způsobem, jakým přistupujete k jídlu. Spousta lidí se totiž přejídá v podstatě NEVĚDOMĚ – mají jednoduše zakořeněné špatné návyky. Následujících 10 jednoduchých tipů Vás donutí k zamyšlení – a uvidíte, jak půjde vše najednou snáze :-) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Šafránové rizoto s liškami

Táňa (») | 21. 7. 2018 | přečteno: 926× | komentáře: 0
dsc0095_4.jpgBudu k vám upřímná – za vagon šafránového risotta v pravé italské restauraci vám organismus asi nepoděkuje: bílá nacucaná rýže bez bílkovinné složky není zrovna ukázkou nízkoglykemické stravy, kterou propaguji - navíc porce risot bývají takové, že s nimi většinou má co dělat i dospělý chlap :) Ovšem i na voňavé a kypré rýži si lze pochutnat a neoddělat si slinivku – zkuste to podle mého receptu! Namísto bílé rýže jsem zvolila rýži basmati natural s úžasnou oříškovou vůní, o krémový efekt a výbornou chuť už se postarala cuketa, lišky, vývar a máslo :-) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Restaurace Kolnička? Deset bodů z deseti!

Táňa (») | 8. 7. 2018 | přečteno: 317× | komentáře: 0
img-20180101-101925.jpgAno, je to neuvěřitelné - po řadě článků, ve kterých jsem na českých restauracích nenechala nit suchou, dnes budu chválit, chválit a zase chválit. Úsměv na tváři a pocit „v bříšku jako v pokojíčku“ mi ovšem nevykouzlil žádný z pražských podniků ověnčených Michelinem, nýbrž v tom nejlepším smyslu „vesnická“ restaurace v Lukách nad Jihlavou. číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Vtipné paradoxy aneb Ty jako nejíš pečivo ani na dovolené?!!

Táňa (») | 26. 5. 2018 | přečteno: 404× | komentáře: 0
pecivo_8.jpgŽe má o správném jídle spousta lidí zkreslené představy - to už jsem si tak nějak zvykla. Ovšem převracet výživu naruby ve stylu – „z něčeho mi není dobře, ale o dovolené si to dám, ať si tu dovolenou teda zkazím“, to už je fakt silně nad moje chápání :D Jsem asi už na „bezlepkové“ – tedy naprosto normální (nebo je snad na okurce, sýru, polévce, plechovce tuňáka, kačeně se zelím atd. něco nenormálního?) jídlo natolik zvyklá, že mě vůbec nenapadne hledat v něčem takovém problém nebo překážku. A podotýkám, že ač tuto stravu držím naprosto dobrovolně a z vlastní vůle, nikdy by mi před žádnou cestou nebo akcí nepřišlo na mysl, že snad budu chtít nebo dokonce „budu muset“ (proboha, kolik je Vám let?!) něco porušit, jíst jinak nebo se nacpat něčím, z čeho mi bude zle. číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Vtipné paradoxy Aneb Dvojí kvalita potravin? Dobře nám tak!

Táňa (») | 14. 5. 2018 | přečteno: 376× | komentáře: 0
rohlik-s-arasidovym-maslem_4.jpgDnešní úvahou o jídle navážu na tu včerejší – problém dvojí kvality potravin v EU je nakonec pořád aktuální a moje dojmy ze dvou nedávných krátkých výletů do zahraničí jsou také ještě živé :) Ač to bude vypadat na příspěvek typu „sousedova tráva je vždy zelenější“, nemůžu si pomoci – v jiných zemích se opravdu jí lépe a opravdu si za to můžeme sami! Chcete příklad? Když jsem si na tržnici v Budapešti objednala u stánku klobásu se zelím, dostala jsem – světe div se – klobásu se zelím! Ano, opravdové zelí, lehce podušené, jemně kyselé, bez cukru, bez mouky, bez octa, bez hory cibule, prostě jen zelí. Něco takového by u nás bylo nemyslitelné! A ta klobása? Za pár korun neuvěřitelná exploze silné masové chuti, kdy si po prvním soustu řeknete – tohle CHCI mít doma :D! A v Česku? číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Vtipné paradoxy Aneb Kéž bych neuměla vařit.. :D

Táňa (») | 13. 5. 2018 | přečteno: 531× | komentáře: 0
img-20180305-161745.jpgJasně, sto lidí sto chutí a tak dále, známe to všichni :-) Na druhou stranu v jednom mezi lidmi panuje vzácná shoda: Když začnete jíst zdravě a čistě, i Vaše chutě se postupem času vyčistí. A když se navíc naučíte zdravě a jednoduše vařit, běžné pokrmy v mnoha běžných restauracích už Vám prostě pak tak nějak.. no, nechutnají :D Paradoxní je, že ač na jídlo rozhodně nemáte speciální požadavky, najít restauraci, kde by Vám chutnalo, je najednou prostě nadlidský úkon. Proboha, vždyť já bych chtěla jen čerstvé dobré jídlo, minimálně kořeněné, nezaflákané tunou cukru, přepáleného oleje, glutamátu, octa, cibule a podobných dobrot. Proč mi nikde nedají jednoduché vařené hovězí, brokolici v páře, cizrnu se sýrem a bylinkami? Proč nikde nevaří „špenát“ jako „špenát“ – nikoli jako břečku s hromadou mouky a smetany? A proč prosím v celé České republice neexistuje restaurace, kde by Vám přinesli chutnou grilovanou zeleninu?! číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Já jsem řidič! Kdo je víc?!

Táňa (») | 14. 4. 2018 | přečteno: 452× | komentáře: 0
obese_4.jpgProč se bojím řídit?  Došla jsem k závěru, že silnice jsou mimořádně specifické prostředí - tak moc, že se to vymyká normálnímu chápání. Chci tím říct: jak je možné, že každému plešatému pupkatému strejcovi naroste sebevědomí o tisíc procent, sotva usedne na sedadlo řidiče? A opravdu je nutné chovat se jako namyšlený, nesnesitelný a sprostě mluvící idiot, jenom proto, že mám pár let zkušeností a umím trochu kroutit volantem :D? Sama jsem řidič vysloveně sváteční a za volant se rozhodně nehrnu, pokud to není opravdu nutné. Nicméně i v roli spolucestujícícho-pasažéra si dost často vyposlechnu takové řeči, že si čím dál tím častěji pokládám otázku: CO je na těch silnicích tak zvláštního, že by tu začátečníky každý nejraději střílel kulometem? číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Z nákupní tašky: Fenykl? Normální droga :)!

Táňa (») | 5. 4. 2018 | přečteno: 440× | komentáře: 0
img-20180222-135757_2.jpgMožná je to příchodem jara, možná si tělo samo říká o změnu, možná mi chybí nějaké vitamíny,.. ač tomu sama nerozumím, tak věcí, po které momentálně šílím nejvíc, je ZELENINA :-) Ne snad že by na tom bylo něco špatného, jen mě udivuje, proč mám najednou ještě větší chuť na něco, čeho už tak jím kvanta?! Zkrátka a dobře - mojí drogou je teď fenykl, mojí posedlostí růžičková kapusta a totálně jsem se zbláznila do brokolice :-) číst dál
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a online

Jen další kuchařka na trhu? Ani náhodou :)

Táňa (») | 18. 3. 2018 | přečteno: 769× | komentáře: 0
img-20180205-144747.jpgJak píšu ráda a jak píšu často? Ironicky, s nadsázkou, trefně a napřímo.. sem tam možná až negativně, chvílemi dokonce arogantně .., ale nebojte se, dnešek nebude ten případ :) Dnes to bude čistá radost - radost, kterou mám z nadšených ohlasů na svoji knihu! Je to úžasné, když Vám lidé píšou, že podle Vás zhubli, že mají radost, že si uvařili z vašich receptů to a ono - a když pošlou dokonce fotku?! Nemůžu se cítit lépe, než když měním lidem jejich životy k lepšímu! Ruku v ruce s tím dostávám celou řadu dotazů - mezi nimi vévodí například obava, zda nejde jen o další kuchařku, zda nejsou recepty náročné na exotické suroviny, jestli to není jenom pro vegany nebo naopak pro paleo stravu.. Nebojte se, je to super a naučí vás to jíst :) Nejčastější dotazy jsem shrnula v tomto článku - kdyby vás zajímalo cokoliv dalšího, neváhejte mi napsat na ta.lisk@centrum.cz :) číst dál