Dýňový salát s pečeným celerem

Napsal Táňa (») v pátek 12. 10. 2012 v kategorii Zelenina, přečteno: 1753×
pa120041.jpg

Nevíte, co s dýní?

Máte pocit, že už jste z dýně zkusili úplně všechno? A co takhle salát? Bramborový salát miluje každý a dýně svou chutí brambory stokrát předčí. Šťavnatý pečený celer a aromatický ořechový olej tohle výborné podzimní jídlo ale posunou ještě mnohem výš :)

Suroviny – podle hladu a počtu osob

dýně Hokkaidó a bulvový celer

- v poměru 1:1

vejce na tvrdo

pórek

kyselé okurky

sůl, pepř, mletá paprika

ořechový olej


Dýni uvaříme pár minut v páře, aby zůstala „al dente“.

Celer oloupeme, nakrájíme na hranolky nebo kostičky, osolíme a okořeníme podle vlastní chuti – já dala pouze pepř a mletou papriku.Pa120013

Polijeme olejem nebo rozpuštěným máslem a upečeme v troubě cca 30 minut do hněda.

Hotovou dýni si nakrájíme na kostky..Pa120014

nasekáme pórek a kyselé okurky..Pa120016

a vše smícháme s uvařenými nastrouhanými vajíčky.Pa120022

Množství a poměr těchto surovin volte podle toho, jak vám chutnají – vzpomeňte si na přípravu vánočního bramborového salátu a řiďte se svým instinktem.

Celer se nám mezitím dopekl a je krásně zlatohnědý :)Pa120031

nakrájíme ho tedy stejně jako dýni a přimícháme k ostatním surovinám. Polijeme ořechovým olejem...Pa120033

a důkladně promícháme.Pa120036

Ochutnáme a můžeme dosolit, dopepřit či dokyselit. Poté salát necháme vychladnout v lednici alespoň pár hodin-chutě se rozleží a bude ještě lepší.Pa120009

Přeji dobrou chuť a krásný podzim :)Pa120007

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a jedenáct