Špenátová polévka s kokosem a klobásou

Napsal Táňa (») v sobotu 11. 2. 2012 v kategorii Polévky, přečteno: 2292×
p2110756-kopie.jpg

Zapomeňte na jídelnu!

Špenátová polévka je jedním z nejhorších postrachů školních jídelen. Přirovnání k „vodníkovu spermatu“ určitě nevzniklo jen tak náhodou, ve většině případů tato polévka opravdu strašně vypadala a ještě hůř chutnala. Zkuste na to zapomenout! Kokosové mléko, pikantní klobása a zajímavá kombinace voňavého koření vás přesvědčí, že i takovéhle jídlo může být naprosto úžasné..

                                   Suroviny pro 2 osoby:                                    

450 g mraženého špenátového protlaku

100 g mraženého hrášku

200 ml kokosového mléka

1 nožička kvalitní klobásy

1 stonek řapíkatého celeru

4 stroužky česneku

kokosový olej

kmín, bazalka, kari, chilli

sůl, pepř

P2110731_2

Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na lžičce kokosového oleje. P2110733

Přidáme na kousky nakrájenou klobásu a všechno koření: 1 lžičku kmínu, 1 lžíci kari a bazalky a špetku mletého chilli – množství si přizpůsobíme podle toho, jak moc pikantní chceme polévku mít. Čím ostřejší, tím víc nás v těchto mrazech zahřeje :-) Osolíme, opepříme a vše asi 3 minuty společně restujeme.P2110736

Přidáme mražený hrášek..P2110739

a celou kostku špenátu :-)P2110740

Přilijeme 200 ml kokosového mléka a asi 0,5 litru vody. Směs přiklopíme pokličkou, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme cca 20 minut.P2110745

Po 20 minutách vypneme plotnu a do polévky zavaříme ještě 4 stroužky rozetřeného česneku. Ponorným mixérem polévku částečně rozmixujeme do požadované hustoty.P2110749

Doporučuji nemixovat úplně dohladka – polévka je hezčí i chutnější s velkými kousky hrášku a klobásy :-) P2110754

Polévka je výborná i druhý den, bohužel špenát opakovaným ohříváním rychle ztrácí barvu. Na chuti to ale polévce nic neubírá, naopak - tím, že se rozleží všechny přísady a koření, je druhý den ještě ostřejší a pikantnější.P2110759-kopie

Určitě zachutná i vám. Špenát a kari je skvělá kombinace - na břečku z jídelny plnou mouky už si určitě ani nevzpomenete :-)P2110755

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a devět