Cizrna s letní zeleninou

Napsal Táňa (») v pátek 1. 4. 2011 v kategorii Luštěniny, přečteno: 2652×
cizrna-se-zeleninou.jpg

Přeneste se do Středomoří..

Konečně přichází jaro a čerstvá zelenina v obchodech začíná mít zase normální chuť (a cenu). Na chřest si sice musíme ještě pár týdnů počkat, tuhle vynikající barevnou směs si ale můžeme dopřát už teď. A protože nejlepší jídla bývají ta nejjednodušší, bude jednoduchý i tento recept – nakonec dobré suroviny nepotřebují žádnou složitou úpravu. Kombinace šťavnaté zeleniny s jemně oříškovou cizrnou vás přenese rovnou do řecké taverny.

Suroviny pro 2 osoby:

1 lilek

1 cuketa

1 červená paprika

200 g uvařené cizrny nebo 1 plechovka sterilované

2 stroužky česneku

2 lžičky oregana

½ lžičky skořice

pár kuliček jalovce

olivový olej

sůl

Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 15 minut stát, aby pustily vodu a hořkost.

Papriku nakrájíme na proužky. V pánvi rozpálíme olej, vše rychle osmahneme, přidáme sůl a uvedené koření. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme – tak, aby zelenina byla měkká, ale ne rozvařená. Těsně před koncem přidáme 2 stroužky česneku a uvařenou cizrnu a směs už jenom minutku společně prohřejeme.  P3311049

Na talíři ještě můžeme pokapat olivovým olejem.P3311057Je jen na vaší fantazii, s čím tohle jídlo zkombinujete, je ale výborné samo o sobě a nepotřebuje další vylepšení. Pokud byste chtěli být styloví, pak vám doporučuji bílou bagetku a skleničku vína. Už aby to léto opravdu bylo.. :-)Greece   

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a dvanáct