Přeneste se do Středomoří..
Konečně přichází jaro a čerstvá zelenina v obchodech začíná mít zase normální chuť (a cenu). Na chřest si sice musíme ještě pár týdnů počkat, tuhle vynikající barevnou směs si ale můžeme dopřát už teď. A protože nejlepší jídla bývají ta nejjednodušší, bude jednoduchý i tento recept – nakonec dobré suroviny nepotřebují žádnou složitou úpravu. Kombinace šťavnaté zeleniny s jemně oříškovou cizrnou vás přenese rovnou do řecké taverny.
Suroviny pro 2 osoby:
1 lilek
1 cuketa
1 červená paprika
200 g uvařené cizrny nebo 1 plechovka sterilované
2 stroužky česneku
2 lžičky oregana
½ lžičky skořice
pár kuliček jalovce
olivový olej
sůl
Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme 15 minut stát, aby pustily vodu a hořkost.
Papriku nakrájíme na proužky. V pánvi rozpálíme olej, vše rychle osmahneme, přidáme sůl a uvedené koření. Přikryjeme pokličkou a chvíli dusíme – tak, aby zelenina byla měkká, ale ne rozvařená. Těsně před koncem přidáme 2 stroužky česneku a uvařenou cizrnu a směs už jenom minutku společně prohřejeme.
Na talíři ještě můžeme pokapat olivovým olejem.Je jen na vaší fantazii, s čím tohle jídlo zkombinujete, je ale výborné samo o sobě a nepotřebuje další vylepšení. Pokud byste chtěli být styloví, pak vám doporučuji bílou bagetku a skleničku vína. Už aby to léto opravdu bylo.. :-)