Podzimní dýňový pudink s mandlovým máslem

Napsal Táňa (») v pondělí 25. 9. 2017 v kategorii Dezerty, přečteno: 1708×
dsc0115.jpg

Dýňový pudink je pro mě navždy srdeční záležitost :) Psal se rok 2010, když jsem si tento recept zamilovala, byl vlastně prvním impulsem pro založení tohoto blogu a byl především receptem, s kterým jsem jen o pár měsíců později vyhrála soutěž na IDnesu a úžasný kurz vaření pod vedením Romana Pauluse. To, že jej mezitím okopíroval celý internet, na tom vůbec nic nemění - originál je jen jeden a v tomto případě je můj :) Nic ovšem není tak dobré, aby to nemohlo být ještě lepší, že? Dnes tu máme rok 2017 a s ním ještě úžasnější a ještě zdravější verzi tohoto dezertu – s nízkým glykemickým indexem, plnou mandlového másla a podmanivého koření. Dýně je jeden z důvodů, proč milovat podzim – a s tímto lahodným a voňavým pudinkem to platí dvojnásob :)

Dsc0119_3

Suroviny pro 4 osoby:

600 g dýně hokkaido

250 g mandlového másla Nutspread

1 lžíce koření do perníku

200 ml kokosového mléka

40 g (2 sáčky) želatiny

40 g kokosového cukru

Dýni hokkaido nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a povaříme cca 10 minut doměkka. Před koncem přidáme želatinu, dobře rozmícháme a necháme mírně vychladnout. Přesuneme do mixéru, přidáme kokosové mléko, mandlové máslo, koření a cukr a vše rozmixujeme do hladké hmoty. Nalijeme do formiček na pudink a necháme ztuhnout do druhého dne (zde mám i kakaovou verzi, kter nevyšla úplně podle představ).

Dsc0088

Dsc0098

Zchladlý pudink vyklopíme, ozdobíme mandlemi a mandlovým máslem.

Dsc0106_3

Dsc0114_2

Nutriční informace: 

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: NE

Glykemický index:

GI tohoto dezertu je střední – vařená mixovaná dýně má poměrně vysoký obsah sacharidů, na druhou stranu je zde vše vyváženo tukem z mandlového másla a kokosového mléka. Doporučuji spíše menší porci, nicméně pudink je tak sytý, že velkou asi stejně nesníte :)

Dsc0110_3

PS: Pokud by se vám líbil více pudink čtveratý a strakatý, i to je možnost :)

Dsc0090

 Dsc0091_3

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a nula