Kokosový dýňový pudink

Napsal Táňa (») v pátek 1. 4. 2011 v kategorii Dezerty, přečteno: 3214×
p3311028.jpg

Dýně může mít hodně podob... :-)

V tomhle receptu si ukážeme, jak všestrannou surovinou je dýně. Jejich sezóna je sice dávno za námi, v obchodech se ale stále dají koupit a řada z nás má ještě ve sklepě zimní zásobu. Nebojte se tedy neobvyklých kombinací a vyzkoušejte tento netradiční dezert. Vzhledem i chutí připomíná kupovaný karamelový pudink, je ale bez éček, bez lepku a bez mléka – ideální jídlo pro alergiky :o) Místo mléka jsem použila mléko kokosové, které koupíte v každém supermarketu i večerce.

Suroviny pro 4 osoby:

1 malá dýně

1 plechovka kokosového mléka (400 ml)

3 lžíce strouhaného kokosu

stevie

případně hrst mandlí na ozdobu

Dýni si rozkrojíme, oloupeme a lžící odstraníme semínka.

Dužinu nakrájíme na kostky a ve vodě se špetkou soli uvaříme do měkka, trvá to asi 10 minut.

 

Uvařenou dýni přemístíme do mixéru. Přilijeme kokosové mléko (trochu si ponecháme na ozdobu), 2 lžíce kokosu a sladidlo podle chuti a směs rozmixujeme na jemný hladký krém. Ozdobíme zbytkem kokosového mléka, kokosem a případně mandlemi.

A to je celé :-) Dobrou chuť! 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a deset