Voňavá zelenina s vajíčkem

Napsal Táňa (») ve středu 14. 8. 2013 v kategorii Zelenina, přečteno: 1976×
p6090017.jpg

Pro horké dny..

Co si uvařit dobrého v tomhle horku? Co jiného než horu zeleniny :) Kdy jindy si ji budete moct dosyta užít? Čerstvé zelí chutná v tomto ročním období úžasně a na papriky za 30 Kč budete v zimě jenom vzpomínat :o) Když si zeleninu ochutíte špetkou skořice a na závěr v ní rozmícháte vajíčko, získáte jídlo, které vás svou chutí velmi příjemně překvapí. O tom, že pořizovací náklady jsou téměř nulové, asi není třeba se rozepisovat.. :)

Suroviny pro 2 osoby:

2 stroužky česneku

5 cm pórku

1 červená paprika

1 žlutá paprika

1 větší mrkev

200 g raného zelí

4 vejce

sojová omáčka Tamari

skořice

kokosový olej

sůl, pepř

 

Postup snad ani nemůže být jednodušší: Veškerou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmahneme na něm česnek a pórek. Jakmile se česnek rozvoní, přidáme mrkev, sojovou omáčku a cca lžičku skořice.

Chvilinku smažíme a nakonec dáme do pánve i ostatní zeleninu. P6090002 Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 10 minut. Poté sundáme pokličku, necháme vypařit přebytečnou tekutinu a do jídla rozklepneme vajíčka. P6090004 Jemně promícháme...P6090008 a ihned odstavíme – důležité je, aby se vejce lehce srazila, ale nevysušila.P6090012

Skořice se v tomto jídle ani trochu nebojte – navzdory její nasládlé vůni se nehodí zdaleka jen na pečení cukroví. Naopak, do asijských pokrmů a masových jídel je jako stvořená a se zelím a sojovou omáčkou úžasně ladí. P6090014

Věřte mi, že takovéto dálkami vonící „lečo“ je opravdová dobrota.P6090019

Je to takový malý zázrak „z ničeho“, který si vykouzlíte, i když je lednice téměř prázdná. Já osobně ho ale zbožňuju :o)P6090018

Dávám si ho minimálně jednou týdně a vždy mi rozzáří den nejenom svou chutí, ale také krásnými barvami... :-)P6090027

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Paleo: ANO

Sacharidy celkem: 20 g?

Glykemický index:

Glykemický index tohoto jídla je velmi nízký. Pokrm téměř neobsahuje sacharidy-zelenina jich má málo, navíc vás zásobí vlákninou. Můžete jej tak jíst bez obav z návalu vlčího hladu :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedna a pět