Pečená zelenina s bazalkovo-sýrovou omáčkou

Napsal Táňa (») v neděli 26. 6. 2011 v kategorii Zelenina, přečteno: 2455×
p6261026.jpg

Nebojte se neobvyklých kombinací!

Pečená zelenina je klasika, bez které si léto nedokážu vůbec představit. V kombinaci s čerstvým sýrem a bazalkovým pestem ale bude přímo k sežrání :-)

Suroviny pro 4 osoby:

1 větší cuketa

1 lilek

1 červená paprika

1 žlutá paprika

½ menší dýně

4 stroužky česneku-pokud možno českého :-)

2 kelímky sýra cottage

4 lžíce bazalkového pesta

hrst čerstvé a sušené bazalky

olivový olej

sůl

Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme chvíli vypotit. Poté opláchneme a naskládáme do pekáče. Papriky a dýni nakrájíme na proužky a spolu s oloupaným česnekem přidáme k ostatní zelenině. Směs posolíme, bohatě posypeme čerstvou i sušenou bazalkou a polijeme olivovým olejem.

Promícháme, vložíme do trouby a necháme péct asi 40 minut.P6261021_2

Mezitím si připravíme „omáčku“ – dva kelímky čerstvého sýra cottage promícháme s bazalkovým pestem. Hotovou zeleninu polijeme omáčkou a ozdobíme čerstvou bazalkou a pestem. P6261018

Neskutečná chuť :o)

P6261019_2

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel sedm a šest