Krémové zapečené zelí

Napsal Táňa (») v pátek 18. 1. 2013 v kategorii Zelenina, přečteno: 2961×
pb260056.jpg

Zdravá a levná večeře


V předchozím článku se rozplývám nad zelím, tak teď jeden tip na jeho zpracování. Tenhle recept vás možná neohromí - je to taková večeře chudé studentky :)

Přesto mě tohle jídlo zaujalo natolik, že si ho připravuji minimálně jednou za týden. Překvapivě chutná celé rodině - snad proto, že vzdáleně připomíná bramboráky. Takže tady ho máte – minimálně milovníkům kysaného zelí se asi trefím do vkusu :-)

Suroviny pro 4 osoby:

500 g kysaného zelí

5 vajec

1 cuketa

1 mrkev

1 cibule

2 stroužky česneku

kmín, majoránka, sladká paprika

sůl, pepř

Příprava je opravdu jednoduchá a velice rychlá.

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Mrkev, cuketu, česnek i cibuli nasekáme nadrobno a dáme na dno zapékací misky.Pc030062

Směs ochutíme nejlépe podobně, jako bramboráky – tedy kmínem, majoránkou, sladkou paprikou, solí a pepřem. Pc030063

Ke směsi přidáme kysané zelí.. Pc030064

a promícháme. Vyšleháme 5 vajec, smícháme se zeleninou..  Pc030068_4

a vložíme do vyhřáté trouby.Pc030070_2

Pečeme asi 30 minut, jen tak, aby povrch lehce zhnědl.. Pb170054_2

ale vejce přitom krémová a vláčná. Zdá se to jako hloupost, ale je to důležité :-) Pb170055_3

(Dobu pečení přizpůsobte samozřejmě vaší troubě, aby směs nebyla syrová, ani přepečená.)

A výsledek pak vypadá nějak takto:Pb260059_2

 Ke kyselému zelí je dobrá i kyselá okurka :)Pb260062_2

 

Podobně připravíte jídlo i z pomleté kapusty. Chybí tomu sice ta nakyslá pikantnost zelí, ale výborné je to taky..

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a čtyři