Co se týká nákupů, tento týden se zkrátka nepovedl :-) Ač obvykle jídlem neplýtvám a poživatelné potraviny spotřebuji téměř i s obalem, za posledních pár dní jich nezvykle velké množství skončilo u mě v koši. Hanba mi!
Lovilio Mozzarella na pizzu - Lidl
Dnešní přehlídku ne úplně delikátních poživatin začneme tímhle „sýrem“, který jsem ukrajovala a ukrajovala.. Ovšem ne proto, že by mi tak chutnal a nemohla jsem mu odolat! Pouze jsem se potřebovala ujistit, že se mi to nezdá a že je opravdu, ale opravdu úplně bez chuti :) A nezdá! Jestli takto vypadá předpisová mozzarella na pizzu, pak jsem opravdu ráda, že pizzu nejím :-) Zklamání je o to větší, že jsem ji koupila ve svém oblíbeném Lidlu – očividně i mistř tesař se utne..
Gemüse Thunfisch Salat - Hofer
Tuňákový salát z Rakouska, který navíc na fotce vypadá jako vylepšené dvojče toho od Rio Mare? To nemůže být špatné! No.. bylo :( Zaprvé, rozhodně nečekejte tuňáka jako na obrázku – namísto krásných růžových kousků je konzerva plná nevábné nahnědlé drti – to už považuji za klamání zákazníka, protože kvalita drtiny je oproti "steakům" úplně někde jinde. A zadruhé, místo příjemné vůně se z konzervy linul charakteristický rybí puch – už podle něj jsem správně usoudila, že tohle mi chutnat prostě nebude. A tak jediným příjemným benefitem tohoto salátu je nakonec praktická uzavíratelná konzerva se zabudovanou vidličkou :-)
Dura Hummus
Ač to není hezké, napíšu to, co se vysloveně nabízí - tohle byl opravdu humus. Ano, vím, že je to vyhlášená lahůdka, ale mně tato podivná, hustá, bramborovou kaši připomínající hmota prostě nechutnala. Možná jsem se toho bála tak nějak podvědomě, protože se mi doma neotevřený válel téměř rok.. Víc než dvě lžičky jsem nepozřela, každopádně mi to stačilo mi k závěru, že tohle tedy už nekoupím.. :-)
Bambusové výhonky Tam Thai
A někdo asi ví, že brambory nemám ráda, protože jejich chuť mě tento týden dostihla podruhé. I na bambus jsem se těšila a bláhově si představovala, že bude chutnat trochu jako cuketa nebo houby.. Jaká naivita :) Opět to bylo jak syrové bramboro – ne jinak, něco mezi brambory a mangem, navíc s nepřehlédnutelným ocáskem chemické chuti, pravděpodobně z konzervantů. Jedno sousto, dvě, tři – odpaďák. Radši se neptejte, kolik to stálo :-)
J.D. Gross Amazonas 60% - Lidl
Čokoláda na spravení chuti? Bohuže ne tak docela.. 81% i 70% od této značky nemají chybu – tenhle výrobek u mě ale neprošel. Na hořkou čokoládu je to opravdu moc sladké a taky barva se mi zdála až podezřele světlá:
To všechno by se čokoládě sice dalo odpustit, nicméně nezaujala mě ani její chuť – úplně totiž postrádala takové to zemité a zajímavé aroma, které člověk od dobré hořké čokolády čeká. Dokonce bych řekla, že levná čokoláda v podobné jakostní kategorii (např. z Alberta) chutná o poznání lépe. No, taky zkušenost.. :)
Uzený losos Ocean Sea - Lidl
A po čokoládě tu máme uzeného lososa.. máloco mi chutná víc! Ovšem tohle.. ne, tohle prostě nebylo dobré. Takhle uzený losos chutnat nemá :/ Místo příjemné, jemně slané chuti agresivní kouřová rybina. A že to byl losos v plátcích mu vůbec nepomohlo – člověk tak jen měl zbytečně vysoká očekávání. Příště zůstanu u osvědčeného výrobku z ruských lahůdek :-)
Šunková klobása Pikok – Lidl - bez fotky
Opět uzenina a opět z Lidlu. Chudák Lidl to dnes pěkně schytá.. Tentokrát za Šunkovou klobásu Pikok, jejíž intenzivní PEPŘOVÁ chuť mi zkazila celé jídlo. Upřímně řečeno, vím, že se dělají pepřové omáčky, pepřové zálivky, pepřové sýry a nevím co ještě, ale co na tom kdo vidí, je zatím mimo moje chápání. Takže možná je ta klobása dobrá, ale ne pokud nemáte rádi pepř.. :-) Na druhou stranu, Lidl za to vlastně nemůže – bohužel nasadil laťku s úžasným Chorizem ze španělského týdne a proti němu je najednou každá klobása jako chudá příbuzná :D
Vepřový jazyk - foto není :)
Smolný týden pokračoval v kuchyni u plotny - konečně jsem se dostala k tomu, abych si koupila a uvařila vyhlášenou gurmánskou lahůdku – vepřový jazyk! Tak jsem ho vařila a vařila.. na mírném plameni asi dvě hodiny.. a co já vím, možná jsem ho převařila? Každopádně jo, rozsýpal se na jazyku :-), bohužel až tak, že jsem měla pocit, že jím šneky :) Hranice mezi "jemným" a "slizkým" je evidentně dost tenká, tady se to ale více blížilo k té druhé variantě :-) Navíc pohled na „chloupky“ na jazyku při vaření mi nedělal zrovna nejlíp a úplně se teď necítím na to, abych mu dala ještě jednu šanci. Každopádně je fajn zkusit něco nového – člověk má pak takový lepší a ekologičtější pocit, když takzvaně „spotřebuje celé zvíře“ :-)
Lasagne z rýžového papíru – můj recept
Znáte rčení "Když se daří, tak se daří"? Tak pozor – tento úžasný recept přímo z mé hlavy završil týden, který se alespoň po stránce jídla celý nesl v tomto stylu. Ač jsem je pekla snad po sto padesáté, vyhazovala jsem je poprvé :) Ve chvíli, kdy jsem je hotové a báječně voňavé vyndala před nakrájením z lednice..
..to totiž pečicí papír nevydržel a celý pekáč téhle sýrem a zeleninou narvané BEZLEPKOVÉ dobroty se rozpleskl na zemi asi na padesáti centimetrech čtverečních :) Fotku sice nemám, ale jsem ráda, že se Murphyho zákon takto stará o mou postavu. Víte, co se říká – jediné jídlo, po kterém nepřiberete, je to, které nesníte. A já dodávám – to, které nesníte a ještě po něm vytřete podlahu.. :D
PS: Na dnešním článku jste si sice nepochutnali, ale aspoň víte, čemu se vyhnout. A příště už zase o těch lepších věcech.. :-)