Z nákupní tašky: Testování čokolády pokračuje!

Napsal Táňa (») v pátek 11. 10. v kategorii Suroviny, přečteno: 308×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinedsc0292-kopie_2.jpg

Pět nových čokolád, dva nové sýry, kyselé okurky, jogurt, šmakoun a chlebíčky,.. Evidentně změny počasí znamenají i změny chutí a tělo si prostě žádá svoje :D A já ho samozřejmě moc ráda poslechnu - hlavně, když mi chutná :D

Lindt Excellence Jahodová

Img-20190928-162534_2

Jahodová čokoláda?! Jelikož nejsem rozhodně fanoušek spojení čokolády a ovoce (vlastně ani ovoce jako takového), nečekala od této čokolády nic moc. Ovšem tahle čokoláda mě neskutečně překvapila - je opravdu výborná! Není přeslazená, ale ani kyselá, jako některé Lindtky bývají, nemá hnusnou chemickou příchuť, pouze krásnou jahodovou vůni a výborné mrazem sušené jahůdky. Dlouho mi doma nevydržela - určitě koupím znovu :)Img-20190928-162601_2

Lindt Excellence mátová

Dsc0018_4

Stejně jako spojení čokolády s ovocem mi nikdy moc nesedělo spojení čokolády s mátou – a bohužel tentokrát čokoláda nepřekvapila. Mentolovou chuť potřebuji v zubní pastě, ale v čokoládě opravdu ne, silné mátové aroma podle mě přebije chuť všeho ostatního a brání mi vychutnat si čokoládu jako takovou. Tohle podle mě lze buď milovat nebo nenávidět, nic mezi tím :)

 

Nugátová čokoláda Billa

Img-20191001-141706

Nugátová čokoláda? A to má být něco kvalitního? Na rovinu – ne, nemá :) Vím, že tohle není žádná extra hořká delikatesa, na druhou stranu pro nugátové čokolády mám slabost - z principu očekávám, že v nich jakožto v „nugátu“ bude lískooříšková pasta, která je obvykle zárukou úžasné chuti :) Tato čokoláda z Billy očekávání rozhodně naplňuje – je v ní totiž docela velkorysých 15% mletých lískových ořechů!Img-20191003-161649

Ovšem co se týká chuti, nemůžu si pomoct, mě prostě nepřesvědčila. Pár nugátových čokolád jsem už měla a tahle ve srovnání s nimi chutná pouze jako obarvený kakaový tuk. Chuťový test jsem si dělala opravdu vyhládlá :D přesto jsem snědla pouze jediný čtvereček, což by se mi s dobrou čokoládou nestalo. Takže tohle samostatně ne, jedině do pečení nebo do směsi :)

 

Lindt Excellence 99% čokoláda

Img-20190926-073507

99% čokoláda? Naprostý protipól mléčné nugátové! Tohle není nic pro lidi, kteří jsou stejně jako já zvyklí čokoládu jednoduše JÍST, tedy kousat :D Tohle se prostě nekouše! Doporučuji opravdu jenom položit na jazyk, nechat rozpustit a cumlat :-) Pak je opravdu výborná! A bonus navíc – člověk se jí fakt nepřejí :D

 

Toblerone bílá čokoláda

Dsc0292-kopie_3

Bílá čokoláda.. je to vůbec čokoláda :)? Při pohledu na složení a texturu a konečně i při ochutnání této čokolády ten výraz působí opravdu úsměvně :) Ani nevím, zda bych ji nazvala opravdu čokoládou – je to prostě hodně sladká a hodně lepivá cukrovinka, kterou samostatně nedokážu absolutně sníst.

Dsc0017_6

Bílou čokoládu si musím vždy zamíchat buď do hořké, případně s ní ochutit pečení nebo něco kyselého (tvaroh, jogurt atd.). Tahle dopadla stejně, množství cukru v ní je prostě enormní, ale malým dětem to asi chutná :D

 Hollandia jogurt čokoládový

Img-20191003-121116

A když jsem zmínila jogurty.. pravdou je, že jogurty v podstatě nekupuji – právě proto, že jsou na mě hrozně kyselé. Poživatelné se mi zdají jenom ty hodně oslazené, což potom poněkud ztrácí efekt, že ano? Takové jídlo pak tělu nedá skoro nic – minimum bílkovin, hodně cukru, možná nějaká aromata a plnidla,.. Značka Hollandia ovšem patří k těm nejlepším na trhu, takže jejich čokoládový jogurt mě zlákal – o to více mě překvapilo, že obsahuje škrob. Na co potřebuje dobrý jogurt škrob? Nechápu. Sice jsem ho v návalu hladu a chuti na něco sladkého snědla a byl docela dobrý, ale určitě se dají najít kvalitnější alternativy.

Čerstvý kozí sýr Rondelé – President

Img-20190930-163021

A nakonec, jak sama říkám – nejlepší věcí, co si můžete dát, když vás „honí mlsná“, je sýr :D Čerstvým kozím sýrům nedokážu odolat a tenhle je tedy naprosto fantastický! Obsahuje sice i kravské mléko, nicméně kozí „ocásek“ je v sýru znatelný a moc dobrý. Doporučuji jíst jen tak lžičkou, sýr si tak nejlépe vychutnáte – na jazyku se jen rozplývá a chutná téměř jako zmrzlinka :)Img-20190930-185035

Čerstvý sýr Naše Bio – Billa

Img-20191001-190835

V domnění, že podobně dobrý bude také čerstvý sýr z Billy, rozhodla jsem se ho vyzkoušet také – sice není kozí, ale zato bio :) Bohužel mě moc nenadchnul, je to v podstatě takový hutnější tvaroh a nemá žádnou nevýraznou chuť ani vůni. Na to, abych ho jedla samostatně lžičkou, se v lednici vždy našly lepší sýry, schovaný do cheesecaku mi ale posloužil výborně :-)

Tradiční znojemské okurky

Img-20191008-091331

Že nejde nic zkazit na kyselých okurkách? To byste se divili! Stačí dát do nálevu více cibule, než je nutné a už je všechno špatně :/ Stejně je tomu v případě této sklenice, u které jsem si vážně přála, abych ji už dojedla :D I když jsem okurky několikrát propláchla ve vodě a přemístila do jiné nádoby, cibulového odéru je to nezbavilo, nezaujala mě ale ani jejich konzistence – chybí jim jakákoli pikantnost a křupavost. Tohle tedy za mě vážně ne a napříště zůstanu rozhodně věrná těm křupavým z Lidlu. Udělat dobrý nálev evidentně není jenom tak..

 Shmaky – vaječný protein s tvarohem

Img-20191008-224927

Jak dlouho jsem neměla starého dobrého „šmakouna“?! Rozhodně celé roky! Kdysi jsem tyto lisované bílky kupovala ve velkém – ne snad že bych chtěla být vegetariánkou, ale na kolejích pro mě byly rychlou alternativou vždy připraveného a celkem výživného „jídla“. Jelikož jde o hmotu téměř bez chuti, můžete si ji připravit na tisíc způsobů. Já jsem si tento maličký 100 g kousek připravila s rajčatovou omáčkou a zeleninou – a ano, bylo to dobré, ale bez omáčky bych to asi nejedla :-) Výhodou šmakouna je, že je bez tuku, což lidé posedlí nízkotučnými jídly mají rádi :D Já ovšem k těmto lidem nepatřím a radši si dám něco, co má zdravých tuků dostatek a tím pádem taky nějakou chuť. Třeba..

 Nutspread.cz Mandlové máslo s perníkem

Dsc0088-kopie

Chuť na tohle máslo od Nutspread.cz přichází s železnou pravidelností vždy, když začnou klesat venkovní teploty – a nejinak je tomu i letos :) Jeho úžasná vůně a kombinace zahřívacího koření je totiž naprosto neodolatelná – a co je ještě lepší, máslíčko je každým rokem vyladěnější, jemnější a chutnější! Jakmile se jednou dostanu na perníkovou „vlnu“, obvykle mě jenom tak neopustí.

Dsc0046_4Chutná fantasticky nejenom na lžičku, navíc se s ním neskutečně dobře peče – v těstu totiž slouží jednak jako pojivo, jednak jako zdroj dobrých tuků, chutě, vůně i oříšků zároveň. Naposledy jsem ho dala do senzačního dýňového cheesecaku a byla to naprostá pecka. Vyzkoušíte:)?Dsc0033-kopie_2

Z dnešní nákupní tašky je to všechno, už se ovšem sama těším na další recenze. Mimo jiné jsem si nakoupila spoustu nových křupavých chlebíků, které jsem ještě nikdy neměla a na které jsem ohromně zvědavá :DImg-20191008-224912

 Líbil se Vám článek? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě!

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.htmlZavisla-na-sladkostech_21

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a šest