Vydatná fenyklová polévka

Napsal Táňa (») v sobotu 3. 8. v kategorii Polévky, přečteno: 136×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlinedsc0217.jpg

Že v horkém počasí polévky tolik nejíte? Možná jste tomu ještě nepřišli na chuť :) Ovšem věřte nebo ne – když člověk promokne v lese, v dešti na kole nebo ho chytne letní bouřka někde na výletě, nic potom nechutná lépe než právě vydatná a teplá polévka :) Tentokrát jsem to trochu přehnala s nákupem fenyklu, takže přišla na řadu fenyklová. Vyzkoušíte?

Dsc0033_5

Suroviny:

kuřecí kosti, krky, hřbety nebo jiná část vhodná na polévku

3 bulvy čerstvého fenyklu

1 lžíce sušeného estragonu

Sůl, pepř, bobkový list, nové koření

1 celé vejce na dokončení

 

Kuřecí kosti považuji za základ dobrého vývaru, estragon jsem zde použila pro jeho jemnou nezaměnitelnou chuť, která s fenyklem krásně ladí. Záměrně jsem nevolila žádné další koření nebo bylinky, které by přehlušily chuť všeho ostatního.

A jak tedy na to? Kuřecí kosti očistíme a vložíme do hrnce s 1 litrem vody a kořením. Z fenyklu seřízneme vrchní části s výhonky a vlasy a bulvy přidáme do hrnce. Přivedeme k varu, plamen stáhneme a na co nejnižším stupni necháme bublat tři hodiny.Dsc0213_2

Z hotové polévky obereme kosti a vše rozmixujeme ponorným mixérem spolu s jedním celým vejcem do hladkého krému. Vrátíme do hrnce, prohřejeme a ihned podáváme. Na talíři ozdobíme čerstvými výhonky fenyklu.Dsc0216

Nutriční informace:

Bez cukru: ANO

Bez mléka: ANO

Bez lepku: ANO

Glykemický index: 

Glykemický index je nízký. Vařená a rozmixovaná zelenina má sice vždy vyšší GI než čerstvá a vcelku, díky dostatku tuků a bílkovin z masa a vajíčka je však polévka i tak dost sytá a krevní cukr zvyšuje pomalu. A ta chuť! Pro milovníky fenyklu opravdu pecka :)

Líbil se Vám recept? Mnohem více tipů, receptů a dobrých rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě :)

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_15

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a deset