Nejlepší „mixovaná“ koprovka - s houbami a cottage

Napsal Táňa (») v sobotu 28. 2. 2015 v kategorii Polévky, přečteno: 2115×
p2280839.jpg

Co vy a koprovka? Vzpomínáte na ni jako na zamilované jídlo od babičky nebo je dodnes vaší noční můrou ze školky? Druhé skupině se omlouvám – tohle nebude nic pro vás :-) Patříte-li ale k těm prvním, zbystřete! Mám pro vás velmi zajímavou inovativní verzi koprovky, která přesně odpovídá stravovacím nárokům dnešní doby – lehoučká složením, snadná na přípravu a přesto chutná, hustá a poctivá...

Na koprovou polévku jsem se chystala už hezkou chvíli – co si budeme povídat, bylinky nejsou zrovna nejskladnější věc a v mém malém mrazáčku už kopr zabíral takový objem, že redukce byla zkrátka nezbytná. Pořád mi ale chyběl nějaký impuls se do ní pustit. Minulý týden jsem ale u na blogu známého pana Cuketky objevila tento velmi zajímavý recept, kdy kopr v omáčce nezůstává celý, ale naopak se rozmixuje na kaši. Přestože v mém podání nejde o omáčku, ale o polévku, jedno je jisté - skvělý nápad, skvělá barvička, ale hlavně – skvělá chuť! Jsem ráda, že jsem to zkusila – jinou koprovku už nedělám.. :-)

 

Suroviny pro 4 osoby:

1 l vody

3 svazky čerstvého kopru

3 hrsti sušených hub

2 vejce uvařená natvrdo

2 kelímky (po 200 g) sýra cottage

+ na vývar:

kousek mrkve, pórku, česneku a petržele

bobkový list, nové koření, kmín

sůl, pepř

 

Do studené vody vložíme všechny suroviny určené „na vývar“, přidáme všechen čerstvý kopr a polovinu hub. Přivedeme k varu a pomalu vaříme cca 30 minut. Poté vyndáme koření a kořenovou zeleninu, polévku přesuneme do mixéru a spolu se 2 kelímky cottage rozmixujeme na hustý hladký zelený krém. Vrátíme do hrnce, přidáme nakrájená uvařená vajíčka a zbytek hub...

P2280806

a povaříme ještě cca 10 minut.

P2280808

 Ano, tak snadné to je :-)

P2280840

Na talíři ještě můžeme ozdobit čerstvým koprem. Houbičky zde nejsou vidět, protože jsou potopené, ale věřte, že v polévce jsou a jsou delikátní :)!P2280809

P2280841

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez cukru: ANO

Bez mléka: NE

Glykemický index:

Koporovka připravená tímto způsobem je v podstatě bez sacharidů, v houbách jich najdete opravdu jen minimum. GI polévky je tedy velmi nízký. Upozorňuji, že i tak je sytá až až, takže pokud slupnete k obědu dva talíře (což není vzhledem k její úžasné chuti  žádný problém), nejspíš budete sytí až do večeře. Což někdy taky není špatné :)

P2280838

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a šest