Krémová uzená zelňačka - těžce návyková :)

Napsal Táňa (») ve středu 26. 12. 2018 v kategorii Polévky, přečteno: 1515×
dsc0579_2.jpg

Ano ano, i zelňačka může být hustá tak, že v ní stojí lžíce - a kupodivu ne proto, že někdo nakydal do hrnce celý pytlík s moukou :) Mrkněte na můj recept! Po této polévce Vám bude krásně teplo po těle a přitom tak lehko, že po ní půjdete třeba klidně rovnou lyžovat :D Do mrazů je totiž jako dělaná!

Nedá se nic dělat - letos v zimě jsem polévková :) Dlouho jsem žádnou nepřidávala a teď najednou hned dva recepty po sobě - přičemž nových variací se stále nemůžu nabažit. A jakkoli jsem si ještě před měsícem myslela, že číslem jedna je jednoznačně koprovka, teď je všechno jinak. Teď je to tahle úžasná, bezlepková a UZENÁ zelňačka :)! Tak jednoduchá a rychlá, že není možné si ji nezamilovat..

Dsc0578_2

Suroviny pro 2 osoby:

500 ml silného domácího vývaru

200 g kysaného zelí

200 g sýra cottage ve smetaně

1 lžíce sladké papriky

1/2 lžičky pálivé papriky

1/2 lžičky uzené papriky 

2 lžičky uzené mořské soli (koupíte ve zdravé výživě)

Uzenou papriku seženete běžně v supermarketu, prodává třeba Kotányi, viz foto zde: Rozhodně úžasná věc, kterou doporučuji!Dsc0133_2

Všechny suroviny dáme do hrnce, stranou si ponecháme pouze 1 lžičku uzené mořské soli na dozdobení na talíři. Kysané zelí povaříme ve vývaru cca 30 minut do měkka. Menší část zelí necháme v hrnci v celku, zbytek rozmixujeme spolu s vývarem a sýrem cottage na hustý krém (trvá to asi 1 minutu). Vrátíme do hrnce, promícháme, prohřejeme a ihned podáváme. Na talíři dochutíme špetkou uzené soli. Přeji dobrou zimní chuť :) Dsc0578

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel pět a devět