Jemná knedlíčková polévka

Napsal Táňa (») v pátek 23. 12. 2011 v kategorii Polévky, přečteno: 2166×
pc190733.jpg

Nic vás v zimě nezahřeje víc

Polévky jsou ideálním studentským jídlem: ve většině případů jsou levné, rychle hotové a jeden hrnec vydrží klidně tři dny :-) V zimě nám ale chutnají dvojnásobně – nic nás tolik neprohřeje jako talíř horkého vývaru.. Na saláty tak v tomhle počasí pomalu ale jistě přestávám mít chuť a polévkám dávám přednost čím dál častěji.

Jste na tom stejně? Tak vyzkoušejte třeba tuhle polévku - s jemnými masovými knedlíčky a křehkou kapustou, která je právě v sezóně. Česnekem nešetřete – ať na vás bacily nemůžou :) 

Suroviny pro 2 osoby:

1 mrkev

10 růžičkových kapustiček

150 g mletého masa

1 vejce

4 stroužky česneku

pepř, sůl

majoránka

bobkový list

nové koření

 

Mrkev, kapustičky a 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky, dáme do hrnce a zalijeme asi 0,75 l vody. Přidáme sůl, pepř, trochu majoránky, nového koření a několik bobkových listů a přivedeme k varu – získáme tak výborný zeleninový vývar. Pc180730 Mezitím si do misky dáme mleté maso, vejce, ochutíme, přidáme 2 prolisované stroužky česneku a pořádně promícháme. Pc180734 Ze hmoty vytvarujeme malé knedlíčky, opatrně vložíme do polévky a vše povaříme ještě 10 minut.Pc180748_2

Polévku jíme co nejteplejší. Bobkový list a nové koření před podáváním raději vyndáme :)

Pc190735

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a pět