Hovězí vývar s kapustou a estragonem

Napsal Táňa (») v sobotu 3. 11. 2012 v kategorii Polévky, přečteno: 1933×
pa300037.jpg

Kdepak masox :o)

Odmítli byste v tomhle počasí poctivý domácí vývar??? Já tedy ne. Tak jdeme na to. Odměnou za delší přípravu vám bude polévka jako od babičky :o) 

 

 

Suroviny:

500 g hovězího masa na polévku (přední, žebro, bok, krk,..)

kousek morkové kosti

hlávková kapusta

kousek mrkve, celeru a pórku

2 lžíce estragonu

sůl, pepř, nové koření, bobkový list

česnek podle chuti

 

V hrnci rozpustíme kousek másla (nebo sádla..) a opečeme na něm morkovou kost. Přidáme nastrouhanou zeleninu mimo kapusty, osolíme, opepříme a chvíli vše dusíme.Pa300003

Poté zalijeme studenou! vodou a do hrnce vložíme připravené hovězí maso. Směs ochutíme 2 lžícemi sušeného estragonu a přidáme i klasické koření do polévky – bobkový list, nové koření, případně petržel, kmín,..Pa300007

Polévku vaříme asi 1,5 hodiny na velmi mírném plameni, aby jen lehce probublávala. Pa300012 Po této době sporák vypneme a přidáme na nudličky nakrájenou kapustu a česnek podle chuti. Pa300020

Promícháme a necháme dojít pod pokličkou ještě asi hodinu.Pa300022

Konečná úprava: Maso vyndáme a nakrájíme na kostičky. Po této době by se mělo už úplně rozpadat..Pa300025

Kost vyhodíme :), velké koření vybereme a můžeme jíst.Pa300031

Neměla jsem bílé talíře, takže jídlo nevypadá tak pěkně, nicméně polévka byla výborná a silná.Pa300032

A ještě lepší druhý a třetí den.. :-)Pa300030

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel dvanáct a nula