Hovězí, koprovka & kapustičky

Napsal Táňa (») v úterý 27. 11. 2012 v kategorii Polévky, přečteno: 1776×
pb190134.jpg

Chutná jako od babičky..

Kdy jste naposledy jedli koprovku? Já už před mnoha, mnoha lety.. :)  Přitom to byla jedna z mých oblíbených polévek, ale nějak jsem na ni prostě zapomněla..

Pokud jste na tom stejně, zkuste si připomenout tradiční koprovku v tomhle netradičním receptu. Je bez lepku, bez mléka a jednoduše skvělá!

Suroviny pro 2 osoby:

200 g hovězího předního masa

200 g růžičkové kapusty

100 ml kokosového mléka

1 vejce

1 lžíce sušeného kopru

2 lžíce čerstvého/naloženého kopru

2 lžíce strouhaného kokosu

kousek mrkve a petržele

bobkový list, nové koření, sůl, máslo

 

Do hrnce dáme asi půl litru vody, mrkev, petržel a polévkové koření.Pb180076

Osolíme, přidáme lžíci sušeného kopru a přivedeme k varu.Pb180078

Hovězí maso očistíme..Pb180074

a vkládáme jej tentokrát do VROUCÍ vody – okamžitě se zatáhne a podrží si tak šťávu.Pb180084

Vaříme pod pokličkou na mírném plameni asi hodinu. Po této době zkontrolujeme, kolik vody se vyvařilo: jelikož budeme přidávat kokosové mléko, můžeme část vývaru odebrat a uschovat, aby nebyla polévka moc řídká. Pb180085

Koření a zeleninu z polévky vyndáme a přidáme jiné suroviny: kokosové mléko, posekaný čerstvý či naložený kopr, lžíci nebo dvě másla a dvě lžíce kokosu. Nebojte se, že by polévka chutnala jako cukroví – kokos zde má pouze zahušťovací funkci a navíc jde v podstatě o kokosovou mouku, která okamžitě přijme chuť jiných surovin. Necháme vařit ještě asi půl hodiny, poté plotnu vypneme a můžeme si nachystat kapustičky..Pb180081

omyjeme je, očistíme a seřízneme tvrdé konce.

Vložíme je do polévky, zároveň do ní rozklepneme jedno vajíčko a promícháme. Pb180092 Necháme dojít pod pokličkou, kapustičky teplem změknou a vejce krém přirozeně zahustí.Pb180098

Před podáváním maso nakrájíme..Pb190113

a polévku napěníme tyčovým mixérem.Pb180103Je jen na vás, zda si dáte malý talíř..Pb190117

nebo velký talíř..Pb190134_2

a nebo přidáte do polévky ještě vajíčko..Pb190138

Je skvělá tak jako tak! 

Pokud jste koprovku stejně jako já dlouho neměli, určitě si ji připravte. Každé sousto vás přenese zpátky do dětských let :-)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel tři a jedna