Dýňová polévka s kešu máslem Nutspread

Napsal Táňa (») v pondělí 20. 10. 2014 v kategorii Polévky, přečteno: 1698×
pa180843.jpg

Už se z toho pomalu stává tradice - jakmile začne v Česku dýňová sezóna, ze všech stran se najednou hrnou recepty na.. dýňovou polévku. Dýňová polévka tady, dýňová polévka onde, v televizi, v časopise, v novinách, na netu, v Prostřenu, na jednom blogu, na dalším blogu.. :-) I ohraný a profláklý recept se ale dá hodně vylepšit, když do něj zakomponujete ne tak úplně obvyklou ingrerdienci. Já jsem protentokrát využila hutné a smetanové konzistence kešu oříšků a polévku zahustila a zjemnila máslem připraveným právě z nich. Výsledkem je sice opět jen dýňová polévka, ovšem taková, které snad ani není možné odolat..

Suroviny pro 4 osoby:

600 g dýně hokkaido

1 litr hovězího vývaru

250 g másla Nutspread z kešu ořechů

Máme-li doma vývar hotový, máme velkou část práce ušetřenou. Já jsem ho musela připravit pěkně od základů - chce to jen hovězí maso s kostí..                                           

..kořenovou zeleninu a dvě hodinky času :)                                            

Hotový vývar přecedíme a na 10 minut do něj vložíme dýni nakrájenou na kostičky.                                           

Směs poté přemístíme do mixéru, přidáme 200 g másla z kešu ořechů a vše rozmixujeme na hladký hustý krém. Na talíři ozdobíme kopečkem zbylého másla, případně hrtí čerstvých oříšků.                                                                                                 

Pa180849

 

Nutriční informace:

Bez cukru: ANO

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Glykemický index:

Tak schválně, co myslíte - jak je to na tom dýně s glykemickým indexem? Tentorát vás asi překvapím.. Ač je dýně zelenina a ráda bych Vám ji pro její neodolatelnou chuť doporučila všemi deseti, její neomezenou konzumaci vám bohužel rozhodně radit nemůžu. Obsahuje totiž poměrně dost škrobu a pokud ji rozvaříte, její glykemický index bude velmi vysoký. Proto je potřeba nejíst jí velké množství a vždycky ji zkombinovat s tuky a bílkovanami, které tu sacharidovou nálož ztlumí. V tomto receptu je do jídla použito velké množství krému z kešu ořechů, díky kterému je polévka velmi hutná a sytá. Jen si ji zkuste doma připravit - uvidíte, že víc než malý talířek jí určitě nesníte.. :)

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel devět a devět