Pikantní játra se zelím

Napsal Táňa (») ve středu 18. 5. 2011 v kategorii Maso, přečteno: 1778×
p5181027.jpg

Výživná večeře za lidovou cenu :o)

Spousta lidí nad játrama ohrnuje nos, což nechápu :) Správně upravená jsou jemná a křehká a doplněná vhodnou omáčkou můžou být opravdovou dobrotou. Řeči o jejich škodlivosti a o tom, jak jsou čističkou a filtrem těla bych také brala s rezervou-vždyť řeči "odborníků" a výživová doporučení se dnes mění snad ze dne na den. Prostě-játra jsou fajn :) V tomto jednoduchém receptu jsem je zkombinovala se zelím a ostrou zelenou kari pastou a výsledek je jednoduše vynikající. Navíc má tohle jídlo ještě jednu výhodu – pořídíte ho doslova za pár korun..

Suroviny pro 2-4 osoby podle hladu:

500 g kuřecích jater

1 menší hlávka bílého zelí

1 velká cibule

4 stroužky česneku

1-2 lžičky zelené kari pasty

máslo, pepř

Cibuli nakrájíme na větší kusy a orestujeme na kousku másla. Přidáme 2 rozetřené stroužky česneku, zelenou kari pastu a pepř a vše společně smažíme asi 1 minutu. S kari pastou buďte opatrní – pálí opravdu pořádně, takže pokud máte slabší žaludek, zkuste dát napoprvé raději jenom 1 lžičku.P5181018

Po chvíli smažení přidáme na pánev celý půlkilový balíček kuřecích jater a rovnoměrně je ze všech stran opečeme-pozor, játra se nesolí! Přidáme zelí nakrájené na nudličky a další 2 stroužky česneku, lehce podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou.

P5181020

Dusíme ještě asi 7 minut, aby játra změkla a zelí bylo křehké, ale ne úplně "rozblemcané" :-)

Tohle jídlo je opět nejlepší samotné-kombinace masa a zelí je natolik sytá, že se bez přílohy úplně obejde. Pokud však máte opravdu veliký hlad, doporučuji promíchat s rýží natural :)

P5181030

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a pět