Losos vařený v alobalu – genialita bez práce

Napsal Táňa (») ve čtvrtek 20. 6. v kategorii Maso, přečteno: 298×
Zaujalo mě : eetgo.cz = eet zdarma a onlineimg-20181207-090452_2.jpg

Zeptejte se deseti lidí, jestli mají rádi ryby – devět z nich Vám odpoví, že ne. I mezi rybami se ovšem najde výjimka potvrzující pravidlo – a tou je v každém případě losos :) Jeho křehoučké, oranžovo-růžové maso, milují děti i dospělí a navzdory tomu, že jeho cena jde v posledních letech stále nahoru, jednou za čas si ho určitě může dovolit opravdu každý. Jak si ho co nejlépe připravit, abyste z této delikátní ryby zachovali maximum chuti i živin? Bude to znít zvláštně, ale zkuste mi věřit a - uvařte ho ve vodě!

Img-20190620-084119

Vařené ryby nemají fotogenickou barvu ani dozlatova opečenou kůrčičku – ovšem po stránce chuti vítězí nad těmi pečenými nebo restovanými na celé čáře. Vzhledem k vysokému obsahu tuku není třeba je smažit nebo restovat na oleji, tuk v nich obsažený jim dodá skvělou chuť i při tomto způsobu přípravy. V momentě, kdy dáte lososa do vroucí vody, se totiž jeho maso okamžitě zatáhne a všechna šťáva v něm zůstane – zatímco na pánvi se ve spoustě případů opravdu jen vysuší. Přitom stačí tak málo!

 

Suroviny podle počtu osob:

čerstvé filety z lososa

zelenina jako příloha

alobal

sůl a bylinky podle chuti

Lososa lehce osolíme a podle chuti přidáme bylinky – není to nutné, ale takovým koprem určitě nic nezkazíte.Dsc0077_6 Zároveň můžeme k masu přidat i podle chuti zeleninu jako přílohu: cukety, lilky, žampiony, špenát – vše získá společným vařením s lososem vynikající chuť.Img-20190621-085645

Balíčky pečlivě zabalíme, v hrnci přivedeme k varu vodu a do vroucí vody vložíme zabalené maso. Vaříme 10 minut na středním plameni, poté vypneme a necháme cca 5 minut dojít. Rozbalíme a ihned podáváme. Chceme-li mít jídlo vydatnější, můžeme si přidat jako přílohu třeba pohanku:

Dsc0120_7

Jednou vyzkoušíte – a k jinému způsobu přípravy lososa se už nevrátíte :)

Img-20190621-085824 Img-20181207-090452

Líbil se Vám recept? Ještě více tipů, receptů a rad najdete v mé knize Závislá na čokoládě! A věřte mi - jíst zdravě je opravdu jednoduché :)

https://www.nutspread.cz/oriskove-kremy/tana-liskova-zavisla-na-sladkostech.html

Zavisla-na-sladkostech_12

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
[*1*] [*2*] [*3*] [*4*] [*5*] [*6*] [*7*] [*8*] [*9*] [*10*] [*11*] [*12*] [*13*] [*14*] [*15*] [*16*] [*17*] [*18*] [*19*] [*20*] [*21*] [*22*] [*23*] [*24*] [*25*] [*26*] [*27*] [*28*] [*29*] [*30*] [*31*] [*32*] [*33*] [*34*] [*35*] [*36*] [*37*] [*38*] [*39*] [*40*] [*41*] [*42*] [*43*] [*44*] [*45*] [*46*] [*47*] [*48*] [*49*] [*50*]   [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a čtyři