Játra pečená v zelenině

Napsal Táňa (») v pondělí 13. 6. 2011 v kategorii Maso, přečteno: 2078×
p5231020.jpg

 Ještě jednou játra...

Pro velký úspěch si dáme játra ještě jednou – tentokrát vepřová. Jako příloha je použitá klasická česká zelenina, která sice není v létě tolik populární, zato je ale levná a všude k dostání :-) Přípravu zvládnete opět za pár minut, zbytek práce  za vás obstará trouba.


 

Suroviny pro 4 osoby:

500 g vepřových jater

4 mrkve

1 celer

1 hlávka bílého zelí

2 cibule

4 stroužky česneku

majoránka

mletý kmín

sladká paprika

pepř

máslo

Troubu předehřejeme na 220oC. Připravíme si zeleninu – celer a mrkev nakrájíme na hranolky, zelí na nudličky a cibuli s česnekem třeba na čtvrtky :-) Všechno naskládáme do velkého pekáče, poklademe několika plátky másla a lehce posypeme uvedeným kořením.

V pánvi rozpustíme kousek másla a játra na něm rychle osmahneme ze všech stran. Přendáme do pekáče, promícháme se zeleninou a pečeme při 200oC asi 40 minut.

P5231018

Přestože nejlepší a nejzdravější je samozřejmě zeleninu upravovat krátce, v tomhle případě uděláme výjimku
a necháme ji s masem péct tak dlouho, dokud se nebude doopravdy „rozpadat“. Při pečení hodně zesládne a spolu se šťávou z masa bude chutnat prostě neodolatelně :)

P5231025

 

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a šest