Dušené hovězí s lilky a cuketami

Napsal Táňa (») v neděli 15. 4. 2012 v kategorii Maso, přečteno: 4409×
p3250729-2.jpg

Báječný zeleninový guláš..

Hovězí kližka je výborné maso - není drahá, není nacpaná hormony a navíc je plná zdravé želatiny :-) Skvěle se hodí na přípravu guláše, dušených masových směsí, ragů nebo na pečení. Steak z ní sice nikdy neuděláte, ale pokud vás delší příprava neodradí, zaručeně si pochutnáte.

Suroviny pro 4 osoby:

600 g hovězí kližky

1 cibule

2 rajčata

1 plechovka loupaných rajčat nebo rajčatové šťávy

1 cuketa

1 lilek

bazalka

sůl, pepř, olej

 

Maso si nakrájíme na kostky..P3250728

posypeme bazalkou a zprudka orestujeme na rozehřátém oleji. P3250732

Dáme stranou a udržujeme v teple. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, poté rajčata i s nálevem a malý kousek cukety, který nastrouháme nadrobno-hezky nám zahustí omáčku a nemusíme ji pak dále ničím „nastavovat“. Vše ochutíme bazalkou, solí a pepřem a pár minut společně dusíme.P3250734

Poté přidáme kousky masa, přiklopíme pokličkou a na mírném plameni vaříme asi hodinu a půl, podle potřeby můžeme lehce dolévat vydušenou vodu. Po této době vypneme sporák, přidáme lilek a cuketu nakrájenou na kousky a ještě necháme v hrnci cca 20 minut dojít - maso se krásně rozpadne a zelenina získá pikantní chuť.P3250732-2

 Můžeme jíst samozřejmě ihned.. i když, víte jak je to s gulášem – nejlepší je druhý den :-)P3250756

P3250735

 

 

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel jedenáct a dvanáct