Knedlo-zelo - zase jinak!
Hledáte jídlo, které je rychlé na přípravu a přitom svým způsobem „slavnostní“? Vyzkoušejte pekingskou kachnu :)!
Kachní prsa jsou velmi vděčnou surovinou, nepotřebují žádné extra dochucování a na pánvi jsou hotová za pár minut. Když k nim jako přílohu necháte dusit kysané zelí, získáte luxusní oběd, který se „uvaří sám“...
Suroviny-podle počtu lidí:
kachní prsa s kůží
kysané zelí
sůl, pepř, kmín
Kachní prsa posypeme kmínem, vyskládáme do pekáče a zprudka opečeme z jedné strany..
z každé cca 3 minuty. Maso odložíme stranou,
do výpeku dáme kysané zelí a chvíli ho podusíme bez pokličky, aby se vypařila přebytečná tekutina. Na zelí položíme opečené maso, osolíme a opepříme.
Přikryjeme pokličkou a dusíme-pečeme na mírném plameni asi 30 minut.
Maso i za tak krátkou dobu krásně změkne..a zelí získá úžasnou chuť. Podáváme samotné nebo s bramborovým knedlíkem (domácím, samozřejmě :o) )Nechte si chutnat - bez knedlíků je to velmi zdravé a dietní jídlo :)