Dušená kachní prsa se zelím

Napsal Táňa (») v sobotu 19. 1. 2013 v kategorii Maso, přečteno: 2229×
p1190037.jpg

Knedlo-zelo - zase jinak!

Hledáte jídlo, které je rychlé na přípravu a přitom svým způsobem „slavnostní“? Vyzkoušejte pekingskou kachnu :)!

Kachní prsa jsou velmi vděčnou surovinou, nepotřebují žádné extra dochucování a na pánvi jsou hotová za pár minut. Když k nim jako přílohu necháte dusit kysané zelí, získáte luxusní oběd, který se „uvaří sám“...

Suroviny-podle počtu lidí:

kachní prsa s kůží

kysané zelí

sůl, pepř, kmín

 P1190003

Kachní prsa posypeme kmínem, vyskládáme do pekáče a zprudka opečeme z jedné strany..P1190007

a pak ze druhé strany... P1190008

z každé cca 3 minuty. Maso odložíme stranou, P1190009

do výpeku dáme kysané zelí a chvíli ho podusíme bez pokličky, aby se vypařila přebytečná tekutina. Na zelí položíme opečené maso, osolíme a opepříme. P1190019

Přikryjeme pokličkou a dusíme-pečeme na mírném plameni asi 30 minut.P1190024

Maso i za tak krátkou dobu krásně změkne..P1190027a zelí získá úžasnou chuť.P1190029 Podáváme samotné nebo s bramborovým knedlíkem (domácím, samozřejmě :o) )P1190038_2Nechte si chutnat - bez knedlíků je to velmi zdravé a dietní jídlo :)P1190043_2

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel šest a tři