Milujete burgery? Pak vězte, že domácí burger je naprostá delikatesa - a to dokonce i tehdy, když nemáte mlýnek na maso. Základem je totiž kvalitní surovina! Já jsem použila hovězí veverku, takže ač to není krásně umixovaná a strojově vytvarovaná placka masa jako z obchodu, chuťově jde o naprostý top strop :) Batáty k ní krásně ladí a třešňová rajčátka jsou už jen pověstnou třešinkou na dortu :)
Suroviny:
500 g hovězí veverky
500 g batátů
sůl
ajvar
Předehřejeme si troubu na 220 stupňů. Hovězí maso nakrájíme a umeleme, batáty nakrájíme na hranolky. Vše ochutíme solí a ajvarem. Z masa vytvarujeme burgery a dáme na plech vedle hranolků. Pečeme cca 20 minut, pak obrátíme a 10 minut dopečeme. Skvělé teplé i studené!