Pusťte Asii do kuchyně..
Milujete arašídové máslo? Pak budete milovat i tento recept :)!
Červená čočka už se v českých kuchyních docela zabydlela a spousta z vás si jistě všimla, že s indickým kořením si tato surovina velmi dobře rozumí. Exotické bambusové výhonky, arašídová omáčka a pikantní celer ji ovšem dovedou k naprosté dokonalosti. Tento recept je neskutečně rychlý, levný a pozor – silně návykový :-)
Suroviny pro 2 osoby:
100 g červené čočky
100 g celeru
100 g bambusových výhonků
30 g loupaných arašídů
2 stroužky česneku
mleté kari a chilli
sůl, pepř, máslo
Celer oloupeme, část nakrájíme na kostičky..
část podrtíme v mixéru na drobno.
V pánvi rozpálíme kousek másla a celer na něm opečeme.
Přidáme kari, chilli, česnek, sůl a pepř a společně dvě minuty restujeme.
Arašídy vysypeme do mixéru, přilijeme 1 deci vody a minutu mixujeme na husté hladké „mléko“.
Do hrnce přidáme červenou čočku..
a vše zalijeme vzniklou arašídovou omáčkou.
Přidáme ještě bambusové výhonky..
a vaříme pod pokličkou 10 minut do zhoustnutí.
A to je celý recept – do jídla se můžeme pustit hned, krásně nás zahřeje.
Nevýhoda těchto směsí je, že nejsou příliš fotogenické :)
Pokud to zkusíte, nebudete litovat.
Buráková omáčka vám totiž nádherně provoní celou kuchyň :-)
Nemáte-li čas na přípravu arašídové omáčky, můžete si ji zkrátit použitím kvalitního arašídového másla značky Nutspread:
http://www.nutspread.cz/products/a100-arasidovy-krem-bez-cukru/
Toto máslo obsahuje pouze pražené buráky a nic jiného.