Čočka s bambusem, celerem a arašídy

Napsal Táňa (») ve středu 27. 2. 2013 v kategorii Luštěniny, přečteno: 1967×
p2270043.jpg

Pusťte Asii do kuchyně..

Milujete arašídové máslo? Pak budete milovat i tento recept :)!

Červená čočka už se v českých kuchyních docela zabydlela a spousta z vás si jistě všimla, že s indickým kořením si tato surovina velmi dobře rozumí. Exotické bambusové výhonky, arašídová omáčka a pikantní celer ji ovšem dovedou k naprosté dokonalosti. Tento recept je neskutečně rychlý, levný a pozor – silně návykový :-)

 

Suroviny pro 2 osoby:

100 g červené čočky

100 g celeru

100 g bambusových výhonků

30 g loupaných arašídů

2 stroužky česneku

mleté kari a chilli

sůl, pepř, máslo

 

P2270003

Celer oloupeme, část nakrájíme na kostičky..P2270006

část podrtíme v mixéru na drobno.P2270008

V pánvi rozpálíme kousek másla a celer na něm opečeme.P2270012

Přidáme kari, chilli, česnek, sůl a pepř a společně dvě minuty restujeme.P2270013_2

Arašídy vysypeme do mixéru, přilijeme 1 deci vody a minutu mixujeme na husté hladké „mléko“.P2270017

Do hrnce přidáme červenou čočku..P2270016

a vše zalijeme vzniklou arašídovou omáčkou.P2270019

Přidáme ještě bambusové výhonky..P2270022

a vaříme pod pokličkou 10 minut do zhoustnutí.P2270030

A to je celý recept – do jídla se můžeme pustit hned, krásně nás zahřeje.P2270033

Nevýhoda těchto směsí je, že nejsou příliš fotogenické :)P2270048

jejich chuť je ovšem úžasná.P2270045

Pokud to zkusíte, nebudete litovat.P2270043_2

Buráková omáčka vám totiž nádherně provoní celou kuchyň :-)

Nemáte-li čas na přípravu arašídové omáčky, můžete si ji zkrátit použitím kvalitního arašídového másla značky Nutspread:

http://www.nutspread.cz/products/a100-arasidovy-krem-bez-cukru/

Toto máslo obsahuje pouze pražené buráky a nic jiného.

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Laďka z IP 84.16.114.*** | 2.3.2013 12:35
Tak jsme to právě dojedli, je to vynikající, díky za nápad.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a jedenáct