Když stoupá teplota, stoupá i chuť na zmrzlinu :) Vyzkoušejte moji perfektní variantu bez lepku a mléka! Základem je kokos a dýně hokkaido :)
Suroviny:
400 g dýně hokkaido
400 ml (1 plechovka) kokosového mléka
250 g kokosového másla Nutspread
4 žloutky
4 lžíce kokosového cukru
Žloutky s cukrem a kokosovým mlékem svaříme na pánvi a necháme vychladnout. Dýni hokkaido nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Vše přendáme do mixéru, přidáme kokosové máslo a rozmixujeme na hladký krém. Směs naplníme do tvořítek na nanuky a necháme ztuhnout do druhého dne.
Před podáváním je dobré formičky opláchnout horkou vodou - nanuky pak půjdou snáze vyklopit :)
Nutriční informace:
Bez lepku: ANO
Bez mléka: ANO
Bez cukru: NE
Glykemický index:
Toto je doslova do písmene zdravá zmrzlina :) Její GI je velmi nízký, obsahuje minimum sacharidů, zato velké množství tuků a bílkovin. Dýně vás zásobí karotenem, v chlazeném stavu Vám navíc nezvýší tolik hladinu krevní cukru jako kdyby byla teplá. Na těchto nanucích si tak můžete smlsnoutt bez výčitek kdykoliv během dne - dokonce i po večeři!