Kokosovo-dýňová zmrzlina bez lepku a mléka

Napsal Táňa (») ve středu 19. 7. 2017 v kategorii Dezerty, přečteno: 1893×
kokosova-zmrzlina-nutspread.jpg

Když stoupá teplota, stoupá i chuť na zmrzlinu :) Vyzkoušejte moji perfektní variantu bez lepku a mléka! Základem je kokos a dýně hokkaido :)

 

Suroviny:

400 g dýně hokkaido

400 ml (1 plechovka) kokosového mléka

250 g kokosového másla Nutspread

4 žloutky

4 lžíce kokosového cukru

 Dsc0028_5

Žloutky s cukrem a kokosovým mlékem svaříme na pánvi a necháme vychladnout. Dýni hokkaido nakrájíme na kostičky a uvaříme do měkka. Vše přendáme do mixéru, přidáme kokosové máslo a rozmixujeme na hladký krém. Směs naplníme do tvořítek na nanuky a necháme ztuhnout do druhého dne. 

Dsc0022_6

Před podáváním je dobré formičky opláchnout horkou vodou - nanuky pak půjdou snáze vyklopit :)

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez mléka: ANO

Bez cukru: NE

Glykemický index:

Toto je doslova do písmene zdravá zmrzlina :) Její GI je velmi nízký, obsahuje minimum sacharidů, zato velké množství tuků a bílkovin. Dýně vás zásobí karotenem, v chlazeném stavu Vám navíc nezvýší tolik hladinu krevní cukru jako kdyby byla teplá. Na těchto nanucích si tak můžete smlsnoutt bez výčitek kdykoliv během dne - dokonce i po večeři!

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel osm a sedm