Jemný pohankový dezert

Napsal Táňa (») v neděli 28. 10. 2012 v kategorii Dezerty, přečteno: 1557×
p8100005.jpg

Sladkost pro odvážné :)

Tento dezert je opravdu spíše pro méně konzervativní povahy – pokud nemáte rádi pohanku, raději ho nezkoušejte :-) Kromě této zajímavé zdravé suroviny, kterou bohužel mnoho lidí prostě nesnese, je v něm navíc zcela netradičně použito bílé zelí, a to, ano, čtete dobře, nasladko. Ve skutečnosti však o žádnou velkou raritu nejde, většina zeleniny je chuťově zcela neutrální a buchty a koláče se přece běžně pečou z mrkve, cukety, dýně, řepy.. no a stejně tak to jde i ze zelí. Pokud navíc překonáte své předsudky, zjistíte, že zelí může být zcela plnohodnotnou náhradou jablek, a ty už si v moučníku představit dovedete, že :)? Díky skořici a ořechům pak tento dezert voní a chutná po štrůdlu – jenom v něm nenajdete cukr ani mouku...

Suroviny pro 2 osoby:

100 g pohanky lámanky

100 g bílého zelí

hrst vlašských ořechů

2 lžíce skořice

2 lžíce kokosu

1 vejce

kokosový olej


Pohanku namočíme do horké vody a necháme nabobtnat.P8090011

Hezký kus mladého zelí si nastrouháme na drobné nudličky. V pánvi rozpálíme trochu kokosového oleje a za stálého míchání na něm opražíme ořechy a kokos. Přidáme nastrouhané zelí a skořici a směs dusíme pod pokličkou, dokud není zelí úplně měkké. P8090010 Nakonec přidáme namočenou pohanku...P8090015 a na zahuštění jedno rozšlehané vajíčko. P8090018 Minutku společně prohřejeme a máme hotovo. P8100002 Na talíři ozdobíme strouhaným kokosem, případně posypeme moučkovým cukrem.P8100003 Já jsem nesladila vůbec a chutnalo mi i tak :)P8100007

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel deset a jedna