Cheesecake z arašídového másla

Napsal Táňa (») v sobotu 11. 2. 2017 v kategorii Dezerty, přečteno: 2243×
dsc0024_2.jpg

Cheesecake bez mouky po stopadesáté? Ano! A pořád mě to baví :) Kolikrát si říkám, že upeču něco složitějšího, sofistikovanějšího a zdlouhavějšího, ale pak si řeknu - a proč vlastně? Při vší úctě ke všem závinům, roládám a trojitým dortům ve tvaru kosmické rakety - nic lepšího než cheesecake zatím nikdo nevymyslel :-) Navíc přidávat do dezertů oříšková másla má celou řadu výhod: hotový výrobek jednak obohatíte o dobré tuky, jednak jimi nahradíte "mouku" i krém zároveň. Především ale získáte pokaždé jinou, zajímavou chuť, která je díky poctivým surovinám neuvěřitelně intenzivní a lahodná. Takový pistáciový nebo kokosový cheesecake z ořechového másla se chuťově naprosto nedá srovnat s komerčním výrobkem z obchodu, kde je na ochucení použitá v lepším případě cukrářská pasta s alespoň pár procenty oříšků, v horším případě jenom aromata a barviva. 

Tento koláč je navíc obzvlášť záludný - kombinuje totiž sladkou chuť našlehaného krémového sýra se solenými arašídy, které do křupava opečené chutnají extra pikantně. A o tom, že je to vlastně jedná obří zdravá smetanová snickerska, asi nemusíme diskutovat, že :-)?

Suroviny:

250 g arašídového másla Nutspread

4 kelímky sýra cottage ve smetaně

200 ml kokosového mléka

4 celá vejce

80 g kokosového cukru

arašídy na ozdobu

sůl

Troubu si předehřejeme na 220 stupňů.

Všechny suroviny smícháme v míse nebo v robotu, jen hrst arašídů si ponecháme stranou. Směs vlijeme do formy vyložené papírem na pečení a pečeme cca 45 minut. Zbylé arašídy promícháme se solí a na posledních 10 minut jimi posypeme povrch koláče, aby se opražily pěkně do zlatova a do křupava. Necháme vychladit přes noc a druhý den opatrně nakrájíme.

Dsc0019_3

PS: Pokud si koláč polijete čokoládou, podoba se snickerskami bude dokonalá :)

Dsc0021-2_2

Nutriční informace:

Bez lepku: ANO

Bez cukru: NE

Bez mléka: NE

Glykemický index:

GI je opravdu extra nízký, koláč totiž téměř neobsahuje sacharidy, zato velké množství bílkovin a tuků. Dokáže zasytit na půl dne a přitom delikátně chutná - Vaši chuť na něco sladkého tak jistě uspokojí více než důstojně :)

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.

Komentáře tohoto článku jsou moderovány. Váš příspěvek se zobrazí až po schválení autorem článku.

Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel třináct a jedna