Jak už jsem zmínila minule, v poslední době bojuji se zoufalým nedostatkem času na vaření. Co dobrého se tedy dá nejenom uvařit za pár minut, ale povětšinou ještě vzít i s sebou do krabičky - prostě jak Češi s oblibou říkají "to go" :-)??
Skvělou surovinou, která se dá navařit bez obav třeba na týden dopředu, jsou vajíčka natvrdo. Jednou si je můžete vzít s listovým špenátem..
podruhé s cuketou, žampiony a fazolkami.Tahle jídla si vylepšuji různými oleji (lněným, mandlovým nebo olivovým), popřípadě i hrstí různých semínek a jsou překvapivě chutná a sytá. I když před pár lety by mě ani nenapadlo, že budu něco takového vůbec někdy jíst :) Přitom i ty fazolky jsou moc dobré, když se správně upraví. Hodí se navíc skoro ke všemu.. třeba i k tlačence :-)A jak je tedy správně upravit? Za sebe musím říct, že nejchutnější a jako bonus i nejrychlejší příprava je v páře. Výhody vaření v páře už jsem zmínila tady a v poslední době na tento způsob vaření spolehám téměř každý den. Za pouhých sedm minut si tak připravím třeba lososa s kapustou a koprem..kuřecí prsa s cuketou, česnekem a opět s koprem :)pstruha se spoustou zeleniny..a ještě jednou pstruha.. aby to nebylo tak jednoduché, tak s koprem a zeleninou :)Čerstvé ryby jsou totiž prostě báječné. Ale i ty z konzervy se dají použít: vitamínů mají jen o trošku méně a chutnají překvapivě výborně. Zde například uzený sleď - a k němu opět žampiony v páře..A pokud už máte ryb dost a dali byste si něco bezmasého? Pak zkuste třeba bezlepkové špagety s cuketou a vajíčkem. Uvařené jsou za pět minut a zakápnuté olivovým olejem chutnají výborně i studené. Důležité je ovšem sníst jen malou porci - jenom tak se bude pořád ještě jednat o zdravý a nízkoglykemický oběd :-)Tak snad už víte, co zítra na oběd do práce :) Další várka zase příště...