I mistr tesař se utne :o)
Nějak nám to tu usnulo, co? Že bych už vůbec nevařila? Ale ano, vařím stále a pořád si to užívám. Tedy.. skoro pořád. Ne vždycky se člověku všechno povede a nejinak je tomu i u mě v kuchyni :-)
Onehdá jsem se rozhodla vytvořit takový hit všech českých i zahraničních paleo stránek – takzvanou paleo pizzu. To se tak smíchá vše, co se dává do těsta na pizzu, jenom ta mouka se nahrazuje ehm, květákem... Kompletní recepturu najdete například zde.
Já byla k receptu skeptická od začátku, protože prostě VÍM, jak vypadá upečený květák s vajíčkem a s pizzou to teda ROZHODNĚ nemá nic společného. Nicméně pochvalné, téměř přes počítač chrochtající a mlaskající komentáře k tomuto jídlu mě přiměly se do toho přece jen pustit. No, moje chyba.. Už to těsto se mi vůbec nelíbilo, protože celkem nevábně zavánělo a o barvě raději nemluvím...
Přesto jsem tuto „krustu“ strčila do trouby a pekla ji asi dvacet minut, abych na ni následně navršila samé dobroty od sušených rajčat, přes goudu až po nekřesťansky drahé žampiony (taková škoda!)
a pekla ji dle návodu ještě dalších dvacet minut.
Po dvaceti minutách jsem plech vytáhla, ochutnala a voila.. hnus velebnosti. Kde udělali soudruzi chybu?! Těsto bylo i po téměř hodinové tepelné úpravě mazlavé, rozblemcané a nedobré, zato rajčata skoro spálená a houby chuděrky celé vysušené.
Jídlo ale do koše neletělo, jak by možná někteří předpokládali. Jelikož jsem už měla opravdu velký hlad a chtěla jsem dát pizze šanci :o), spolykala jsem nakonec dobrou polovinu této nechutné placičky. No a protože mi bylo líto vyhodit všechny ty dobré a zdravé suroviny, druhou polovinu jsem ve finále dojídala ještě DRUHÝ DEN VEČER :-) Víckrát ale rozhodně dělat nebudu! K čemu náhražky, když může mít člověk pořádný kus masa :)? Co třeba takové šťavnaté, dlouho dušené hovězí?
S paprikou, pórkem a červeným zelím neskutečná dobrota..
Nebo jste spíše na kuřecí a dochází vám inspirace? Zkuste kuřecí prsa naplnit česnekem a čerstvým oreganem..
a dát péct do trouby s lahodnýma celerovýma hranolkama...
Nevěřím, že by tohle někomu nechutnalo :-)
Klasikou české kuchyně ovšem zůstává vepřové maso. A s červeným zelím si samozřejmě velmi dobře rozumí :-)
No a na závěr tu mám jeden čerstvý úlovek přímo z Lidlu – pstroužek nadívaný koprem, citronem a máslem.. Byl trošinku přerostlý, takže jsem mu musela zalomit hlavičku, aby se mi vešel na pánev... :) ale jak ten Vám byl dobrý!Fotka, pravda, není nic moc, protože jsem ho bohužel snědla rychleji, než stihla vyfotit, ale určitě to napravím – toho jsem naposledy rozhodně nedělala! Přeji dobrou chuť, ať už máte dnes na stole cokoliv :-)